Pop-tähden ensimmäinen kokonaisuus on nyt julki: Ani julkaisi yhteensä 16 kappaleen debyyttialbuminsa

Lumi Hartikainen

Esikoisteoksella kuullaan yhteensä neljä vierailevaa artistia.

Muun muassa Emma-ehdokkuuden saanut pop-tähti Ani julkaisi odotetun debyyttialbuminsa, joka kulkee nimellä Virgin. Yhteensä 16 kappaleen kokonaisuus on monipuolinen kattaus artistin omaperäistä ja persoonallista soundia, johon kuuluu muun muassa kultaa striimannut biisi Odota sekä Nelli Matulan kanssa tehty kappale Vegasissa naimisiin.

Laulaja kertoo albumin nimen edustavan uuden alkua sekä artistin ikuista pyrkimystä ymmärtää itseään. Vastaavana tuottajana kokonaisuudella on ollut Aleksanteri Hulkko, jonka kanssa Ani on tehnyt töitä esikoissinglestään asti.

Artisti kertoo kasvutarinansa sekä albuminsa rakentumisen kulkua seuraavasti.

– Mul on ollu pitkä ja hyvin kivinen tie päästä käsiksi siihen kuka oikeesti oon. Olin teinistä lähtien aikuiseks asti suositun nuortenohjelman kasvo, jossa opin elämään tietynlaisen roolihahmon ja tietynlaisten odotusten alla. Virgin – mun debyyttialbumi – edustaa mulle intertekstuaalisesti matkaa pois tästä roolista. Virgin edustaa myös tajuamista siitä, että vaikka kokoajan opin itsestäni lisää, en silti edelleenkään täysin tiedä kuka oon, enkä välttämättä tule koskaan tietämään, ja se on ihmisyyttä. Oon pienestä pitäen aina jahdannut täydellisyyttä ja ’täydentymistä’, mutta Virginin teon aikana opin pikkuhiljaa päästämään irti tästä ajatuksesta, jonka takia on kokoajan vapaampi olo ja helpompi hengittää. Tästä myös nimi Virgin.

Myös muille biisejä kirjoittavan Anin projektin kappaleiden sanoitukset ovat melkeinpä kokonaan hänen omaa käsialaansa. Levyn rakentamisessa oli mukana Aleksanteri Hulkon lisäksi useita tekijöitä miksauksen ja masteroinnin puolella.

– Levyntekoon osallistui iso jengi. Vastaava tuottaja Aleksanteri Hulkko, ja muut tuottajat Kim Mannila, Salahpolo, Tomi Tamminen, Yrjänä, Mikko Koivunen, Rasha Namrood, Leri Leskinen sekä minä itse. Biisit kirjoitin aikalailla itsekseni. Miksaukseen osallistuivat Alexander Clifford, Inka Uhmavaara, Jesse Vainio, Kalle Keskikuru, Arttu Peljo, Yrjänä ja Salahpolo. Masteroijina toimivat Svante Forsbäck, Alexander Clifford, Henkka Niemistö, Skywalk sekä Daniel Hagström. Levy-yhtiöpuolella levyä tekivät kanssani A&R Perttu Mäkelä sekä promoottori Noora Kärki. Sain tehdä kokonaisen albumin Suomen kovimpien ammattilaisten kanssa, ja tästä olen sydämeni pohjasta ikuisesti kiitollinen, hän kertoo.

Kokonaisuudella kuullaan Nelli Matulan lisäksi vierailevina artisteina Bizi, Yrjänä, Whereismike sekä Pihlaja. Nappaa kokonaisuus kuunteluun alta.