Pitkän linjan suomiräppärit Stepa ja Eevil Stöö yhdistivät voimansa: ”Koitettiin tehdä biisejä joista tulis kaikille hyvä fiilis”

Eevil Stöö ja Stepa poseeraavat keltaisissa takeissa.
Eevil Stöö ja Stepa julkaisivat ensimmäisen yhteisalbuminsa.
Samuli Vienola

”Soitin levyn Darth Vaderille ja se sano ’Bay area gangsta rap is strong with this one’.”

Pitkän linjan suomiräppärit Stepa ja Eevil Stöö, ovat mittavien uriensa aikana julkaisseet yhteenlaskettuna peräti yhdeksäntoista kokopitkää albumia. Nyt konkarit yhdistivät voimansa Et voi pysäyttää meitä -nimisellä albumilla ja lopputulos on kolmetoista raitaa yhdysvaltalaisesta bay area -räpistä ammentavaa tiputtelua.

– Ollaan Stepan kanssa kumpikin pumpattu west coast räppiä pienestä asti ja tällä levyllä se kuuluu. Turha kovistelu on jätetty pois ja koitettiin tehdä biisejä joista tulis kaikille hyvä fiilis, kertoo Eevil Stöö levyn taustoista.

Kaksikon lisäksi levyllä pääsevät ääneen Pajafella, Raimo ja Are. Albumin biitit taas ovat pääasiassa Pehmee Goon ja octn:n käsialaa. Vaikka tekijöitä on paljon ja levyn julkaisussakin ovat mukana sekä PME Records että Katakombi Records, oli albumin viimeistely artistien mukaan yllättävän helppoa.

– Me molemmat ollaan tultu toistemme tyylejä puoleen väliin vastaan ja samaan aikaan me molemmat kuulostetaan omilta itseltämme. Mun mielestä tää kokonaisuus kuulostaa siltä, miltä Stöön ja Stepan kuuluukin kuulostaa. Meistä kumpikaan ei odottanut, että toinen pelastaa toisen huonolta säkeeltä vaan molemmat pidettiin huoli, että kirjoitukset pysyy tikissä introsta outroon. Pehmeegoo ja octn syötti hyviä biittejä suoraan lapaan, kertoo Stepa albumin synnystä.

Albumin levyjulkkareita juhlitaan perjantaina 5. toukokuuta Ääniwallissa. Liput tapahtumaan ovat hankittavissa Eventualista.