Oululaislähtöinen Laascone yhdistelee musiikissaan vaihtoehtoista poppia ja R&B:tä

Myös Cartel-kollektiiviin kuuluva artisti julkaisi uuden singlen vuoden lopuksi.

Oululaislähtöinen Laascone julkaisi perjantaina uuden singlen nimellä Tasapainoo. Debyytti-EP:nsa TBH viime vuonna julkaissut artisti tarjoaa uusimmallaan rentoa melodisuutta pysäyttäen kuuntelijan hetkeen.

– Uus biisi kertoo siitä, kun ihmisellä on vaikeuksia elää niin sanotusti turvallisempaa ja hitaampaa elämää kun on tottunut vauhdikkaaseen ja vaihtelevampaan elämäntyyliin. Sit tarjoudun antamaan tasapainoa kaikelle sille hektisyydelle!

Vastikään helsinkiläistyneeltä artistilta on EP:n lisäksi kuultu lukuisia singleja, joista ensimmäinen, Ajattelen Ajatuksii, julkaistiin 2020 tammikuussa. Alun perin räppärin urasta haaveillut artisti yhdistelee musiikissaan R&B:n ja vaihtoehtoisen popin soundeja.

– Oon koittanu kaikki nää vuodet olla ns. räppäri, koska oon halunnu repata hip-hop -kulttuuria ja olla siinä mukana. Mutta vasta oon kuitenkin heränny siihen todellisuuteen, että mun sisältä ei löydy mitään vihasta MC:ta enkä pysty mun sanotuksissa pönkittämään mun egoa tai mitään sellasta. Siks kaikki vaihtoehtonen pop- ja R&B -soundi on alkanu vetämään mua mukanaan. Sellasen musan kautta mää tunnen, ja se on syy miks teen musaa. Mä uskon rakastamiseen sekä tuntemiseen ja sen takia ajattelen, että mun kuuluu tehä sellasta musaa, jonka kautta eniten noita tuntemuksia harjotan, kertoo hän artistiudestaan.

Laascone kuuluu Oulusta ponnistavaan kollektiiviin nimeltään Cartel. Alkunsa kollektiivi sai Laascosen ja toisen oululaislähtöisen artisti Ronon yhteisestä ideasta. Ajan myötä Cartel on mahdollistanut niin vlogausta, musiikkipalveluita, vaatemyyntiä, kuin podcastinkin. Perustajajäsenten lisäksi kollektiiviin kuuluvat muun muassa artisti Vlvvr ja tuottaja Xrphan, joka on saanut jalansijaa etenkin jyväskyläläisen räpin kentällä. Laascone kuvailee ryhmää sanoin:

– Me ollaan mediakollektiivi, joka koostuu neljästä asiasta, jotka ovat podcast, musiikki, sisällön tuottaminen ja vaatteet. Cartel on antanu meille motivaation ja pohjan tähdätä laajempiin asioihin, eikä vain artistiuteen.

Tuleva isompi projekti on paperilla valmis, mutta konkreettisesti vielä vaiheessa. Singlejä siltä ei ole vielä julkaistu, mutta kevään ja kesän mittaan niitä tullaan kuulemaan.

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan tuoreen musiikkivideon.