Nuori, villi ja vapaa: Joalinin kesähitillä tanssitaan Meksikossa bikinit päällä

Joalin poseeraa avoauton takapenkillä karvalakki päässä.
Joalinin itsevarma taiteellinen lähestymistapa on herättänyt kuulijoita ympäri maailmaa.
Esham Estevez

Meksikossa kasvanut artisti ja tanssija Joalin julkaisi uuden singlen Bikini.

Vain 22-vuotiaana Joalin on jo esiintynyt Times Squaren Spotify Equal -mainostaululla, nähty Scandinavian Voguessa, ja omaa uskollisen fanikunnan: 3,1 miljoonaa seuraajaa Instagramissa, 3,2 miljoonaa TikTokissa ja yli 4,2 miljoonaa katselukertaa YouTubessa.

Laulaja on julkaissut aikaisemmin herkän melodian omaavat  singlet Angelito ja La Chica-cá, joista uusi julkaisu Bikini on täyskäännös toiseen suuntaan.

Joalin kuvailee kappaletta sekä musiikkivideota seuraavasti:

– Bikini on täyskäännös – 360 astetta viimeisimmästä julkaisustani La Chica-ca, joka oli superpehmeä ja jollain tapaa hyvin kotimainen soundi. Bikini on outo, vauhdikas, täynnä hauskaa sanaleikkiä ja paljon muuta. Se on silti edelleen hyvin Joalinia. Bikini on sekoitus latinalaista inspiraatiota kuten dembow’ta, päättyen kuitenkin hyvin EDM-tyyppiseen rytmiin.

Bikini-kappaleella Joalin iloitsee olevansa on nuori, villi ja vapaa. Nopealla dembow-biitillä ja koukuttavalla synasoundilla tähti laulaa näyttävästä elämästä ennen kuin kappaleen tuotanto puhkeaa täyteen house-tanssiin.

Miamissa kuvatut katseenvangitsevan värikkäät visuaalit, jotka Senseishands (Sexy Redd, Kodak Black) ja Suavefilms (Drake, SZA) ovat ohjanneet, herättävät artistin klubifantasian eloon pienissä kaupoissa, kadunvarsien tanssitapahtumissa ja meren lämpimässä syleilyssä. Bikini onkin iloinen hymni kevytmielisyydelle ja hauskanpidolle.

Aiemmin tanssijana työskennellyt artisti omaa itsevarman taiteellisen lähestymistavan, joka selkeästi vain vahvistuu uran edetessä. Useamman maan Spotify New Music-listoilla mukana olleen artistin juuri julkaistun singlen kerrotaan olevan samalla myös voimaannuttamis kappale.

– Kappale kertoo tarinaa: kuuma parikymppinen tyttö siemailemassa kylmää koronaa limellä, rannalla jossain päin Meksikoa. Elämä on hyvää ja juhliminen sekä rahan ansaitseminen ainoina tavoitteina. Älkää kuitenkaan saako väärää kuvaa – kukaan ei omista häntä, koska hän on boss bitch ja pinkit bikinit eivät ole lähdössä pois!

Raikas ja tanssilattioille kutsuva single on saanut useita soittoja jo muun muassa  Jack Saundersin BBC Radio 1 Future Sounds -ohjelmassa. Nappaa piristävä, kesään ennakkolähdön ottava biisi haltuun alta.