Yli 600 hakijan joukosta demollaan erottunut Brave avaa esikoislevyään raita raidalta

Brave katsoo sivulle.
Jussi Ojamo

Monsp Recordsin uuden sainauksen EP edustaa synkkää trap-rnb’tä.

Yksi Monspin tuoreimmista sainauksista on 21-vuotias helsinkiläisartisti Brave, joka kiinnitettiin levy-yhtiölle yli 600 hakijan joukosta viime kesänä järjestetyssä demohaussa. Nuorukainen julkaisi hiljattain labelilla esikois-EP:nsä elle, jolla hän käsittelee synkän trap-rnb’n kautta nuoren miehen parisuhdeongelmia.

Kongolaistaustaisen Braven eli Jerry Fongo-Kiadiengilan projektin päätösraita Side sai tänään tuekseen visuaalit. Niiden takana on Jussi Ojamo, joka vastasi julkaisun kahdesta aiemmastakin videosta.

Klangi päätti pureutua levyn sisältöön hieman tarkemmin Braven kanssa. Lue alta, miten artisti avaa omin sanoin EP:n kaarta.

01. Plääni

”Kertoo siit, ku tapaat sattumalt sellasen ihmisen kenen kans sul synkkaa, teil on siis hyvä kemia, nautitte toistenne seurast, pystytte olla avoimii toisillenne ja mikä tärkeint täs, nii pystytte olla aitoi ja puhuu ihan kaikest mikä painaa mielt, mut parisuhde ei kuitenkaa vaan natsaa.”

02. Andromeda

”Plääni ei oikei toiminu vaa et se on luonu feelings jonka ei pitäny olla omin sanoin mahollist you know, ku omas sängys yksinäist sun lähdön jälkee.

Täs tasapainotellaa sil et lähtiskö mukaa, kuitenki tietäen sen et koko juttu kusee suurel todennäkösyydel.”

03. Älä kerro

”Täs taas kyse siit ku sun tekemisiis yritetää vaikuttaa liikaa ja koko homma menny niinku alus oletitte, ei ookkaa enää nii kivaa ku alus.

Antaa vähä riidoist takas ja palaat ite kans maan pinnalle. Itsesuojeluvaisto.”

04. Limbo

”Limbos palaa tunteet takas pinnalle. Täs tajuu sen, et jos sul on ikinä ollu tunteit jotaki ihmist kohtaa, nii ne ei koskaa hävii, ne vaa peittyy.

Ku oot fuckdup saatat laittaa koodii tälle ja saatatte nähä, mut kaikki se on vaa hetkellist. Täs on sitä perää haikailuu iltasi/öisin ku yksinäisyys iskee.”

05. En haluu mennä nukkumaa

”Joo joo.”

06. Toisin ft. Isaac Sene

”Jos oltais alust alkaen menty iha eri reittii, oltais voitu päätyy johonki muuhu tilanteesee, mut ei me kuljeta näit polkui muit varten. Sen varrel jotkut on jäädäksee, jotkut vaa käymäs, jotkut ei jostai pienest syyst osu kohalle.

Tää ’miljonääriks teit ain’, viittaa siihe, ku jengi sanoo et raha ei tee onnelliseks, mut kyl se oikeesti edesauttaa sua saavuttaa onnellisuuden. Fuckin Kallioo ja takas.”

07. Side

”Täs haluun sanoo sitä, et se oli selvää alust asti et miten tää päättyy, mut siin oli samal jotai maagist. Oltii tavallaa ku magneetit, jotka veti meit yhtee ja tilanteen muuttues työns pois.

Tää koko case oli se et molemmat haluttii jotain, mut ei mitää sen enempää, ei pitäny olla tunteit. Meijän välille synty side ja tää oli mulle yks mun merkityksellimmisist elämänvaiheist.”