Yleisötapahtumien kielto jatkuu ainakin heinäkuun loppuun saakka

Gettomasa pääsee palaamaan Mellakka Festivalin lavalle vasta kesällä 2021.
Iiro Kuosmanen

Muun muassa Mellakka Festival peruuntuu tältä vuodelta.

Suomen hallitus on kertonut uusista päätöksistään, jotka koskevat tulevan kesän yleisötapahtumia ja niiden järjestämistä. Linjauksista kerrottiin tänään kello 19.30 alkaneessa hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet kielletään heinäkuun loppuun asti. Toisin sanoen esimerkiksi festivaalien järjestäminen onnistuu tällä tietoa aikaisintaan elokuussa.

Urbaanin musiikin festareista Mellakka Festival on jo ilmoittanut, että se siirretään ensi vuodelle ja että se pyritään toteuttamaan silloin samanlaisena. Tapahtuma oli määrä järjestää 24.-25. heinäkuuta Hämeenlinnassa.

– Alustavasti näyttää lupaavalta, että jo julkistetut esiintyjät saataisiin siirrettyä sellaisenaan vuodelle 2021. Ulkomaisten esiintyjien suhteen joudumme odottamaan päätöstä ensi vuodelle siirtymisestä kuitenkin vielä hetken. Tulemme myös julkistamaan lisää esiintyjiä seuraavalle vuotta vielä tämän kesän aikana, tapahtuman promoottori Tom Kangas kommentoi.

Vuoden 2020 Mellakkaan ostetut liput on mahdollista palauttaa tai käyttää kesän 2021 festareille. Lisäksi yhtenä vaihtoehtona on käyttää ne saman järjestäjän Seinäjoki Hip Hop Festival -tapahtumaan, joka järjestetään loppukesästä.

Mellakan ohella tältä kesältä perutaan todennäköisesti myös esimerkiksi Ilosaari, Provinssi ja Sideways, mikäli niitä ei saada siirrettyä loppukesään. Tapahtumat ovat kokoluokaltaan sellaisia ettei siirtäminen ole todennäköistä.