Yhteistyö Eevil Stöön kanssa vei Kingfishin takaisin juurilleen

Joona Hauhia

Uutta projektia valmisteleva Fisu pitää yhteistyökumppaniaan ikonisena hahmona.

Sosiaalisessa mediassa on puhuttanut viime aikoina ehkäpä vuoden erikoisimman tuntuinen kollabojulkaisu, nimittäin Kingfishin ja Eevil Stöön Promo. Tuoreen sinkun on tuottanut Kingfishin kanssa aiemminkin yhteistyötä tehnyt Woofa, jonka panosta on kuultu esimerkiksi hiteillä Tonni, JustSeSomali sekä Koko huudi.

Monet ovat varmasti odottaneet sormet syyhyten pääsevänsä kuulemaan miten tällainen yhteistyö toimii käytännössä. Nyt siihen ollaan saatu vastaus, sillä Promo julkaistiin viime yönä.

Mutta mitä sanottavaa itse artistilla on julkaisuun liittyen? Klangi istui Kingfishin kanssa alas puhumaan vähän enemmän kappaleesta ja sen synnystä.

Kiitos Kingfish kun pääsit haastatteluun! Mitä kuuluu? Mikä meininki?

”Moikka, kiitos. Hyväähän tässä, talvimasennuksesta päästy pikkuhiljaa eroon. Ei sen kummempia.”

Promo on nyt viime yönä tullut ulos, mitä fiiliksiä päällimmäisenä tulee mieleen biisin julkaisuun liittyen?

”Tosi hyvä fiilis. Tää Promohan edustaa vähän enemmän sitä mun vanhan tuotannon soundia. Oli kiva julkaista biisi mis palataan vähän sinne juurille, millasest musast mulla on tän homman tekeminen lähteny. Mukana tuttu tuottaja ja kova fiitti, oli siis todella hyvä fiilis kappaleesta alusta lähtien.”

Mistä tää kappale kertoo, ihan omin sanoin?

”Biisi kertoo siitä, miten jengi käyttää hirveästi omia voimavaroja miellyttääkseen muita. Mua ja Stöötä sellainen ei kiinnosta. Me ollaan jalat maassa ja pää pilvissä.”

Miten tää yhteistyö lähti käyntiin alun perin? Aika erikoinen yhdistelmä omasta mielestäni te kaksi samalla raidalla.

”Joo, saattaahan se hassulta tuntua et ollaan samassa biisissä. Tapasin Stöön ekan kerran pari vuotta sitte Flow Festivalin bäkkärillä. Hän sanoi fiilaavansa mun juttuja ja et pitäis ehdottomasti tehdä biisi yhdessä. Siit se vähän niinku lähti ihan alkujaan. Soitin hänelle sit joku aika sitten tän Promo-kappaleen raa’an kertsin ja hän totesi, että kovaa kamaa ja parin päivän kuluttua halus äänittää oman versensä siihen. Et ei se loppupeleissä sen monimutkaisempaa ollu.”

Miksi juuri Eevil Stöö? Onko hän sinulle muuten tärkeä artisti?

”No Stöön musaa mä oon kuunnellu ihan niin kauan kun hän on tehnyt sitä. Jotenkin sellanen ikoninen hahmo mun mielestä kyseessä. Siistii päästä duunaa sellaisen artistin kaa musaa, ketä on ite fiilistelly pidempään kun on ite ees tehny musaa. Myös kiehtoo se, että miten pitkän uran Stöö on tehnyt ja miten paljon hän on panostanut tähän juttuun ollakseen nykyisessä asemassaan. Arvostan sitä.”

Millaista oli tehdä musiikkia Eevil Stöön kanssa? Oliko studiosessiot hikisiä?

”Todella helppoo. Stöö otti maskinsa pois ja paljasti totuuden sen alla, heh. Ollaan siis tosi hyvii frendei muutenkin ja tulee hengailtua yhdessä paljon, niin tää musan tekeminen hoitu vähän niinku siinä hengailun lomassa.”

Kappaleen puhutaan olevan tämän vuoden puolella tulevan projektin toinen singlejulkaisu. Haluatko kommentoida tätä projektia jotenkin lisää?

”Sen vain, että vapiskaa suomiräppärit: Woofa is back. Ei muuta.”

Vikaks pakko kysyä, että mitkä ovat Fisun kuumimmat hiusvinkit?

”Hahah, okei okei. Kesällä siili ja talvella niin paljon lettii kun pystyy, et pysyy pää lämpimänä.”

Ota Promo haltuun alta. Kappaleesta on tekeillä myös musiikkivideo, joka tullaan julkaisemaan huhtikuun aikana.