Yeboyah tuo pöytään sitä mitä tarvitaan

Silja Minkkinen

Tästä alkaa Yebo Season.

Sony Music ilmoitti aiemmin tällä viikolla kiinnittäneensä Yeboyahin artistirosteriinsa. Uutta musiikkia luvattiin heti samalle viikolle, ja nyt Yeboyah onkin julkaissut ensimmäisen singlensä levy-yhtiöllä.

Kappaleen nimi on Mitä tarviit, ja se esittelee Yeboyahin rosoisempaa puolta vastapainona hänen edelliselle julkaisulleen Elovena-EP:lle. Sillä artisti ei tullut antamaan sitä mitä useimmat kuulijat haluavat, vaan sitä mitä valtaosa heistä oikeasti tarvitsee.

– Tää biisi on kommentti siihen, miten edelleen ihmiset ajattelee monista asioista, että kun ne on pois silmistä, ne on pois mielestä. Me ollaan Suomessakin viime kesän tapahtumien jälkeen aloitettu tärkeä keskustelu, mutta nyt on aika kohdata todellisuus oman kuplamme ulkopuolella ja alkaa tehdä oikeasti töitä, että asiat muuttuu, Yeboyah avaa tiedotteessa.

Soundimaailmaltaan artistin itsensä sekä Alvar Escartinin kirjoittama kappale eroaa isosti Elovenan äänimaailmasta Wilhelm Scream -huutosampleineen. Tyylikäs musiikkivideokin jatkaa aluksi Elovenan visuaalisella ilmeellä ainoastaan ottaakseen nopeasti kurssinmuutoksen kokonaan toiseen suuntaan.

– Mitä tarviit on vasta intro, lisää tulee nopeammin kuin uskottekaan. It’s Yebo Season, räppäri lupaa.

Tsekkaa video alta. Ohjauksesta vastaa Kimi Issakainen.