Vain underground-elämää – mitä tapahtuu kun Eetee ja The Pharcyde heitetään samaan keitokseen?

Eetee julkaisi oman tulkintansa The Pharcyden Drop-klassikosta.

Underground-konkari Eeteen nimeä ei ehkä nosteta esiin Vain elämää -tuotantokausia suunniteltaessa, mutta se ei estä lyyristä monsteria tekemästä omia covereita. Nyt pietarsaarelaislähtöinen artisti on julkaissut oman versionsa The Pharcyden Drop-klassikosta.

Kappale on osa Bizarre Ride II The Pharcyde -levyllään maineeseen nousseen ryhmän kakkosalbumia Labcabincalifornia, joka julkaistiin vuonna 1995. Originaaliversion tuotannosta vastasi tuottaja-ikoni Jay Dee a.k.a. J Dilla.

Omassa versiossaan Eetee ei kuitenkaan käytä Dillan alkuperäistä pohjaa. Sen sijaan mies sylkee alkuperäiset värssyt itse tekemälleen biitille yhdellä minimaalisella muutoksella.

– Pharcyden Labcabincalifornia on yks mun suurista innoittajista. Bootie Brownin värssy lähti lonkalta, loput oli pakko luntata Googlesta. Onks tää muuten edes coveri? Jos mikään ei oo alkuperästä, paitsi teksti? No silti, Eetee kommentoi.

Suomalaisessa hiphopissa julkaistaan loppujen lopuksi melko vähän covereita. Onko Eeteen suunnitelmissa purkittaa vastaavia enemmänkin?

– Kelasin tehdä tästä jonkinlaisen sarjan, mahollisesti jopa videon kanssa lähitulevaisuudessa, leikkaajana media-alan tuotantoyhtiössä työskentelevä järvenpääläinen kertoo.

Eeteen omasta kynästä syntyneitä tekstejä on kuultu viimeeksi kesäkuussa, kun muun muassa Second Class Citizens -kokoonpanossa aikoinaan vaikuttanut mies julkaisi singlen nimeltä OG. Siitä pääset lukemaan tarkemmin täältä.

De La Soulin ja Jurassic 5:n hengenheimolaisena pidetyn The Pharcyden alkuperäisversion Dropista saat kuunteluun alta Spike Jonzen ohjaaman musiikkivideon kanssa. Tällaisia ”väärinpäin” kuvattuja videoita ei kai suomalaisten rap-videoiden joukosta löydy – kuka ottaa ensimmäisenä kopin ideasta ja vie sen uudelle tasolle?