Uusi fiitti rap-julkaisulla 18 vuoden tauon jälkeen – Jonna Geagea laulaa Bentalityn singlellä

Tuukka Ervasti

Tällä kertaa ilman Eriniä.

Bentalityn tulevalla albumilla tullaan kuulemaan vierailijoina yllättäviä nimiä, kuten helsinkiartisti kertoi Klangille edellisen singlensä julkaisun aikaan helmikuussa. Yksi heistä on jo tuolloin namedropattu Jonna Geagea, jonka kanssa tehty Nothing Compared To You on nyt julkaistu.

Kappaleen biitti on alun perin Mikko Neimon säveltämä ja omat lisämausteensa sille on tuonut Tuomo Prättälä. Jälkimmäisen ansioksi voi laskea myös sen, että hänen ehdotuksestaan kappaleen kertosäkeessä kuullaan naislaulajaa.

– Se miten Jonna tuli mukaan onkin vähän erikoisempi tapaus: Jonna on mun siskon hyvä ystävä, joten helposti vois olettaa, että oon vaan pyytänyt Jonnaa jossain bileissä mukaan biisiin. Mutta oudointa oli se, että Mikko oli bongannut Jonnan kehuvan kommentin mun Your Eyes -biisin yhteydessä ja sen innoittamana pyysi Jonnan mukaan träkille, Bentality avaa.

Vaikka Bentality halusikin työskennellä laulajan kanssa ja oli nähnytkin hänet juuri edellisenä viikonloppuna, ei räppäri ollut puhunut hänelle biisistä. Muutama päivä myöhemmin Neimo kuitenkin soitti Bentalitylle ja kertoi että Jonna haluaisi laulaa biisissä.

– Lähdin mukaan totta kai ja varsinkin kun kuulin biisin! Sairaan kova biisi ja oonhan mä Bentalityn fani. Mäkin oon sitten kerrankin cool, laulaja sanoo.

Jonna Geagea on alun perin tutustunut Bentalityyn kauan sitten suomalaisamerikkalaisen rap-artistin siskon Linan kautta.

Jiri Halttunen

Nylon Beat vieraili jo 2000-luvun alussa Seren Uudestaan-kappaleella, mutta sooloartistina duon toinen osapuoli ei ole fiitannut aiemmin kenenkään räppärin kappaleella. Se tuntuu ehkä jopa hieman yllättävältä kun ottaa huomioon hiphopin nykyisen suosion ja sen, että artisti itsekin kuuntelee genreä.

– Rap ei ole ihan mun ykkösjuttu mut diggaan kunnon biiteistä ja artistien tummista, matalista soundeista, niinkun just Bentalityn. Iso H:n ja Palefacen soundeista tykkään tosi paljon myös ja Mariskaa diggaan!

Naisen mukaan hänen oma soolouransa on tällä hetkellä tauolla. Pandemiallakin on osuutta asiaan, mutta samaan aikaan hän kertoo edelleen etsivänsä suuntaa 25 vuoden musiikkiuran jälkeenkin opetellessaan samanaikaisesti pianonsoittoa ja miettiessään uusia biisejä.

– Hiljaa hyvä tulee, toivon. Mä olen tehnyt nyt viime vuosina muun muassa Casinolle Madonna– ja Lady Gaga -shown. Musiikkiteatteri kiinnostaa taas, mitä oonkin tehnyt aika paljon Nylon Beatin jälkeen.

Sen sijaan Bentalityn tulevan Black Fire -albumin neljäntenä singlenä julkaistu kappale nojaa vahvasti vanhan koulukunnan funkimpaan suuntaan. Inspiraationa ovat toimineet nimet kuten Kool & the Gang, Earth, Wind & Fire sekä George Clinton ja Parliament.

– Lopputulos on hyvin westcoast-tyylinen hiphopia ja funkkia yhdistelevä biisi, jonka tahtiin tekijöiden on ainakin mahdoton olla tanssimatta mukana, Bentality päättää.