Uuden singlen yhdessä Serafiinan kanssa julkaisseen Aaro630:n musiikissa suomalainen melankolia kohtaa hip hop -tuotannon

Bietro

Albumin julkaisuun valmistautuva artisti kertoo palanneensa juurilleen tuotannon osalta. 

Jyväskyläläinen artisti ja myös tuottajana tunnettu Aaro630 julkaisi tänään uuden singlen, jolla vierailee Monsp Recordsin tulokas Serafiina. Koitan unohtaa sut -niminen kappale on melankolisen puoleinen rakkausbiisi, jonka tuotannossa kuuluu hip hopin vaikutus. Tänä vuonna toista kertaa julkaiseva Aaro630, oikealta nimeltään Aaro Virkkala, kertoo biisin syntyneen KPC Tourin aikoihin ja se kertoo tarinaa kaatuneesta ihmissuhteesta.

– Biisi synty joskus marraskuussa yön pikkutunteina, kun soitin synalla biisin alussa kuultavan riffin ja tykkäsin heti – siitä tuli mieleen vähän Kanyen Black Skinhead. Idea biisin sanotuksiin syntyi yhestä puihin menneestä ihmissuhteesta, vaikka hookki olikin alun perin tarkotettu toiseen biisiin, hän muistelee.

Virkkala kertoo kaavailleensa aluksi jopa rap-verseä kappaleelle, mutta päätyneensä lopulta lähettämään demon Serafiinalle.

– Aloin kelaa, et biisille sopis naisääni ja Serafiina tuli ekana mieleen. Sillä on upee ääni ja uskon et siit tulee joku päivä jotain suurta. Biisi lepäs pöytälaatikossa jonkun aikaa ja nyt on tosi hyvä fiilis päästä julkasee se.

Kappale jatkaa pitkälti siitä, mihin edelliset julkaisut ovat jääneet; se tarjoaa Aaro630:n kohdalla tutuksi käynyttä lauluvoittoisempaa tuotantoa. Alun perin räppärinä uransa aloittanut artisti kertoo löytäneensä tasapainon niin tuottajan ja artistin roolin, kuin myös perinteisemmän hip hopin ja lauletun musiikin välillä.

Artistin tuotannossa on kuitenkin ollut kuultavissa vivahteita hip hopin ulkopuolelta aina debyyttijulkaisu Aaro630 EP:sta lähtien, mutta käännöskohdaksi hän mainitsee etenkin debyyttialbumi 630FM:n

– Halusin ton levyn jälkeen tehä omaa musaa pelkästään muissa genreissä ja pitää räpin vaan tuottaessa muille mut sit tajusin et miten paljon tykkään hip hopista ja miten hyvin osaan tuottaa sitä. Nyt koen et oon löytäny semmosen oman soundin ja tällä hetkellä vahvasti inspiroi suomalaisen melankolian yhdistäminen hiphop -tuotantoon.

Lukuisia muiden kappaleita ja kokonaisuuksia tuottanut Virkkala kertoo, että kokee artistin ja tuottajan roolien yhdistämisen inspiroivaksi. Kyky tuottaa omaa musiikkia on ehdoton vahvuus, vaikka se ei ole aina tuntunut siltä. Se myös mahdollistaa tekemisen 100-prosenttisena itseilmaisuna.

Pelkkänä tuottajana toimiminen puolestaan Virkkalan mukaan korostaa sitä, kuinka tärkeää on pysyä ajan hermolla kuuntelemalla uutta musiikkia. Hän kokee, että tuottajana pärjää parhaiten, kun löytää oman soundin, mutta säilyttää silti kyvyn muuntautua tarpeen mukaan.

Tulevasta artisti paljastaa, että tänä vuonna on lupa odottaa runsaasti muille tuotettuja biisejä sekä toista albumia. Debyyttialbumin jälkeen julkaistut viisi singleä antavatkin esimakua kokonaisuudesta, jolla tullaan kuulemaan paljon laulua.

– Albumi on hyvällä mallilla ja kaikki biisit on about kasassa. Sanosin et se on freesi tuulahdus, joka tarjoo erilaisia juttuja laidasta laitaan hyvällä blendillä, yks vähän räpimpi biisikin mahtuu joukkoon. Myös visuaalinen puoli on tullut tärkeeksi osaksi kun oon maalannu ite levyn kansia. Ollaan suunniteltu lyhytelokuvan tyylisiä visuaaleja biiseille yhdessä Verneri Linnan ja Bietron kanssa.

Keikkoja on loppuvuonna luvassa enemmän, kun artisti tullaan näkemään kiertueella yhdessä niin ikään jyväskyläläisen Vepun kanssa ja osana KPC:n festarikesän keikkoja. Soolona Aaro630:n voi nähdä heti huomenna Provinssin lavalla.

Keikkoja ja albumia odotellessa voit kuunnella alta tänään julkaistun, artistin itse tuottaman singlen.