Uuden singlen julkaissut Etta harjoittelee biittien tekemistä

Vilikasper Kanth

Etta saattaa olla tulevaisuudessa kova luu tuottajanakin mikäli skillsit ulottuvat myös biitteihin.

PME Recordsille ja Warner Musicille sainattu Etta tiisasi taannoin Instagramissaan studiolla ollessaan uutta biisiään, jonka kertosäkeessä kuuluivat sanat rikkinäisestä levystä. Nyt tuo kappale on julkaistu ja kuten arvata saattaa, on se nimeltään Rikkinäinen levy.

Ensimmäisen versen Etta kirjoitti kotonaan. Huomattuaan että käsillä on jotain erikoista artisti soitti heti tuottajalleen Alex Leonelle ja loput kappaleesta syntyikin kuin itsestään.

Biisillä Etta purkaa pitkään tiettyjä sydämellään olleita asioita. Single on samalla osa artistin tulevaa debyyttialbumia, jota on lupailtu jo jonkin aikaa.

Klangi päätti tarkistaa millainen tilanne Etalla on hänen esikoisalbuminsa suhteen. Lue haastattelu ja ota tuore lyriikkavideo haltuun alta!

Olet julkaissut kaksi EP:tä, ja tällä hetkellä teet debyyttialbumiasi. Onko sen tekoprosessi eronnut jotenkin aiemmista projekteistasi?

”Mulle musan tekeminen on väylä kertoo mun tunteista, ja kaikesta mitä mun sydän ja silmät todistaa. Mun elämäs on viimeisen vuoden aikana tapahtunu muutoksia, ja kaikki ne tunteet ja tarinat tulee kuuluu mun albumilla. Albumil tulee olee sydän tosi auki, studio on vähä ku terapiaa mulle. Mul kesän aikana tuli sellanen tunne, et en enää fiilistelly omii demoi samal taval ku ennen. Päätin vähä niiku alottaa alusta ja saada sen saman tatsin musantekoo, mikä oli ku aloin tekee ekaa EP:tä. Mentiiki Allun kaa (Alex Leone, toim. huom.) pitkäst aikaa studiolle ja heti syntyki tää mun sinkku Rikkinäinen levy. Musaa on syntyny sitä mukaa, ku tarinoita. Sen voin sanoo, et ollu ihanaa olla pitkäst aikaa fiiliksis omist jutuist!”

Instagramisi perusteella olet viime aikoina opetellut tekemään biittejä. Onko joku tuottajatuttusi ollut johdattamassa sinua oikeille jäljille vai oletko opiskellut tuottamista täysin itsenäisesti?

”Oon ollut studiolla mun frendin Salahpolon kaa. Kovaa tahtii ollaan tehty musaa mulle. Sil on tietenki kaikki kamat mintissä, ja välil oon ihan huvikseen fiilistelly sen ohjelmilla biittien tekemistä. Oon aina ollu salaa sitä mieltä et mä oisin hyvä myös tuottaa, jos vaan opettelisin ja perehtyisin. Mul on ollu pitkää haaveis hommaa himaa vehkeet, joil voisin iteksee äänitellä ja duunaa biittei. Mul on monta broidii, joilt voisin pyytää opetusta alkeisiin (naurua). Mul on paljon visioita mun omis biiseis tuotannonki suhteen, ois upeet jos osais toteuttaa ne ite suoraa nauhalle!”

Uskotko että albumillasi tullaan kuulemaan omia biittejäsi?

”En usko et omii biittei ihan viel kuullaa, kyl noi veljet händlää ne viel vähä paremmin… Antakaa mulle hetki!”

Olit itse äskettäin yhtenä artistimentorina Monsp Recordsin ja HMC Publishingin naisille ja trans- sekä muunsukupuolisille suunnatulla bootcampilla. Millainen kokemus se oli?

”Se oli tosi siistii! Oli ensinnäkin tosi inspiroivaa päivän päätteeks nähä miten ne mimmit fiilisteli niiden omii demoja. Ja oli siistii päästä kertoo omist kokemuksist ja jakaa tätä omaa tieto taitoo mitä tässä vuosien mittaan on kertynyt. Kuulemma olin hyvä mentori, niin ne sano (naurua). Mul itelläni alust asti ollu niin paljon upeet jengii ympäril, ni tuntuu et kaikki ”apu” mitä oon tarvinu on ollu aina siinä. Aina ei kuitenkaan oo linkkejä hommiin, sen takii tälläset on tosi tärkeitä! Pääsee tutustuu jengiin ja saa tatsii siihen mitä se musanteko ja studiotyöskentely oikeesti on.”

Palataan vielä lopuksi tulevaan albumiisi. Pystytkö kertomaan siitä muuta, onko sille esimerkiksi jo nimi tiedossa?

”Moni asia on vielä auki albumin suhteen! Ensi vuonna ilmestyy, sen voin sanoo. Nimi on jo korvan takana.”