Urbaanilegenda keikkailee ensimmäistä kertaa vuosiin – tiedossa myös uutta materiaalia?

Urbaanilegenda eli Jonne Mikael, Soul Valpio ja Joniveli.
Katriina Pikkarainen

Kolmikko on mahdollista nähdä livenä Jyväskylässä lokakuun alussa.

Pitkän linjan räppipäitä tiisattiin viime viikolla huolella, kun kuolleesta kulmasta sisään tullut Urbaanilegenda jakoi Facebookissa päivämäärän 5. lokakuuta 2019. Saatesanojen puuttuessa tilaa jäi reilusti spekulaatioille: onko Jyväskylän monneilta tulossa uutta materiaalia vuosikausien tauon jälkeen?

Nyt kalenterimerkintää on aihetta täsmentää, sillä kyseiseen ajankohtaan on julkistettu Urbaanilegendan ensimmäinen oma keikka seitsemään vuoteen. Keikkapaikkana toimii yökerho BRA kokoonpanon kotikaupungissa, ja ennakkolippujen myynti keikalle alkaa lähiaikoina Livetossa.

Edellisen kerran Joniveljen, Soul Valpion ja Jonne Mikaelin muodostama ryhmä on nähty yhdessä lavalla loppuvuodesta 2015 julkaistun JKL 101 -kokoelman ennakkokuuntelubileissä. Tuolloinkin tapahtumapaikkana toimi BRA.

Vaikka kokoonpanon perustamisesta tuleekin joulukuussa kuluneeksi 20 vuotta, niin ainakaan tapahtuman Facebook-sivun perusteella tuleva merkkipaalu ei ole syy keikan järjestämiselle. Yhtyeen jäsenten mukaan aika on nyt oikea jollekin uudelle – ehkä tuoreelle musiikille? Lisätietoja odotellessa…