Tajunnanvirtaa ja auringonlaskuja – Asteen uusi single sai inspiraatiota metsäretkestä

Headland-festivaalin toista kertaa järjestävä artisti julkaisi uuden singlen.

Jo 20-vuotta uraa räppärinä luonut, sekä muun muassa Headland-festivaalin perustanut Aste julkaisi singlen Seitsemän taivasta viime viikolla. Idea kappaleeseen syntyi luonnon helmassa.

– Mulle keikkailu on ollut aina tärkeä inspiraation lähde. Koronan vietyä keikat alta, mulla oli pitkään olo, että oli paljon aikaa tehdä musaa, mutta en saanut inspiraatiota mistään. Lisäksi oon viettänyt muutaman vuoden vauvakuplassa kahden lapsen isänä ja fokus oli pitkään muualla kuin musassa. Päätin keväällä ottaa irtioton ja mennä yksin metsään yöksi purkamaan ajatuksia. Istuin vaan nuotion äärellä auringonlaskusta auringonnousuun ja mieleen tulvi tajunnanvirtaa. Tunnelmat, mielialat ja ajatukset vaihtui ja kirjoitin vaan ylös juttuja ajattelematta sen kummemmin. Tästä sessiosta kiteytyi lopulta tää Seitsemän taivasta -biisi, Aste kertoo.

Kappaleella kuullaan myös pehmeä ja lumoava naisääni, joka esiintyi myös räppärin edellisellä biisillä Mikä-Mikä-Maa.

EME on jotenki niin upee kaveri kenen kanssa työskennellä. Hän tuottaa kaikki laulunsa ite omalla kotistudiollaan ja matsku tulee nopee ja kova laatusena. Oli selvää et halusin hänet tähän mukaan ja onneks hän halus myös tulla,  Aste toteaa iloisesti.

Artistin lempiverse biisiltä on ensimmäinen.

– Eka verse on oma suosikki. Se on aika sellasta hauskaa tajunnan virtaa, en ajatellut sen suuremmin sitä kirjoitellessa että mitä mä sanon, kirjotin vaan, hän toteaa.

Aste on uuden musiikin ohella ahkeroinut heinäkuussa toista kertaa järjestettävän Headland-festivaalin parissa. Festivaalit kestävät kaksi päivää Lahden Niemen satamassa 29.-30. heinäkuuta. Artistin itsensä lisäksi festareilla esiintyvät muun muassa Antti Tuisku, Gettomasa, Sanni, Mikael Gabriel, ABREU ja Chisu.

Viime vuonna tapahtuma oli menestys koronapandemian asettamista haasteista huolimatta ja tänä vuonna tapahtumaa vietetään vieläkin isommin.

– Tehtiin hommia ensimmäisen Headlandin eteen pari vuotta, ja kun viime kesänä näki tuhannet ihmiset viihtymässä Lahden tunnelmallisessa Niemen rannassa tuli heti fiilis, että hyvin alkanutta matkaa täytyy jatkaa. Heinäkuun lopussa mennään entistäkin isommin, Aste toteaa iloisesti.

Eniten festareissa artisti odottaa kokonaisuuden muodostumista sekä fiiliksiä, jotka antavat vertaa lavalla pomppimiselle.

– Ootan sitä kun kaikki konkretisoituu siinä sen viikon aikana, se kun tavarat tulee rekoissa siihen ja paikka alkaa muodostuu festareiden näköseks on siistiä. Muutenkin ootan et jengi näkee, miten paljon ollaan vielä viime vuodestakin parannuttu. Se kun järjestää jotain tämmöstä ja porukka tulee  pitää hauskaa on sellasta, mistä saa ihan omanlaiset kiksit, verrattuna esimerkiksi esiintymiseen. Sekin on aika koukuttava tunne ja sitä odotan myös kovasti, hän toteaa hymyillen.

Kuuntele Asteen uusin single alta.