Suomirapin sukupolvet kohtaavat Elastisen uudella biisillä – mukana Jami Faltin

Elastinen ja Jami Faltin poseeraavat meren äärellä.
Elastinen ja Jami Faltin törmäsivät alkuvuodesta studiolla sattumalta.

Kaksikko tapasi alkuvuonna studiolla ja nyt tuloksena on yhteinen biisi. 

Elastiselta kuultiin tänään uutta musiikkia artistin julkaistessa uuden kappaleen Aaltoi päin. Artistin pitkälle uralle on mahtunut niin Fintelligens-ajat, kuin myös mittava sooloura, joka on viime vuosina pitänyt sisällään monia yhteistöitä uudemman suomirap-sukupolven kanssa. Tästä loistavana esimerkkinä toimii 2021 Iben ja Blacflacon kanssa julkaistu kappale WEST SIDE BABY. Sittemmin Elastista on kuultu myös jättihitillä Tippa-T yhdessä Turistin kanssa.

Nyt saamme jatkoa perinteelle, sillä tuoreella julkaisulla vierailee juuri kakkosalbuminsa Kertoimia vastaan julkaissut Jami Faltin. Kuluva vuosi on on todistanut monelle artistin kunnianhimoisuuden ja tähän yhtyy myös Elastinen.

– Jami on teknisesti todella taitava ja kunnianhimoinen tekijä, jolla on taito saada teksteihinsä tunnetta ja puhutella, hän tiivistää.

Elastinen kertoo kaksikon tavanneen sattumalta, ja se johti lopulta yhteiseen biisiin.

– Törmättiin alkuvuonna sattumalta studiolla ja pyysin Jamia mukaan biisiin. Oon seurannut uran alusta asti tekemistä ja kehitystä vaikuttuneena.

Kahden eri sukupolven artisteja yhdistää ainakin suhteellisen hidas nousu parrasvaloihin, Jami Faltinin sanoja lainaten – kertoimia vastaan. Kappale tuntuukin kiteyttävän kaiken oleellisen ja teemoiltaan se tuntuu korostavan voitonhimoista asennetta, joka on kenties johtanut molempien kohdalla nykyisen aseman saavuttamiseen.

Vaikka Elastinen on nykyään artistina laajalti tunnettu, on välillä hyvä kääntää katse lähtökohtiin. Kappaleen aloittavan säkeistön ensimmäistä lainia hän kommentoi seuraavasti.

– Tällä tekemisen tasolla jengiltä välillä unohtuu, että lähdin itsekin undergroundista.

Kaksikon tuotoksen, jonka on tuottanut Salahpolo, voit kuunnella alla olevasta linkistä.