Suomalaistuottaja luo kansainvälistä uraa vaikuttavalla tahdilla – haastattelussa Evertime

Sipoossa asuva artisti julkaisi viime viikolla kappaleen brittiläisalustan GRM Dailyn kautta.

Ulkomaalaisten artistien tuotannon parissa työskennellyt suomalaistuottaja Evertime sai viimeisen tuotoksensa julki brittiläisen musiikkialustan GRM Dailyn kautta viime viikon sunnuntaina. Kyseessä oli GRM Dailyn Daily Duppy -freestylesarja, jota on järjestetty yli vuosikymmenen ajan. Sarjaan on vuosien saatossa osallistunut niinkin isoja nimiä tänä päivänä kuin Stormzy ja AJ Tracey.

Tällä kertaa vuorossa oli kovassa nosteessa oleva brittiläisräppäri wewantwraiths, jonka tuotannossa mukana oli Suomea edustava Evertime. Sipoossa asusteleva tuottaja sai ensimmäisen kosketuksensa musiikin tekemiseen 14-vuotiaana.

– Mentiin kaverin kanssa aina samalla kyydillä treeneihin. Sit se kerto joskus että oli hankkinu semmosen ohjelman mil tehä musaa ja se näytti kiinnostavalta. Se jäi mulla jotenki alitajuntaan, sit vuos suunnilleen siitä olin Weekend Festareilla ja mietin, että haluun olla tekemässä musaa enkä vaan kuuntelemassa sitä. Sit muistin ton ohjelman, hankin sen itelle ja rupesin vaan tekee.

Muutama vuosi tuottajalla meni kevyesti harjoitellen. Lukioiässä tilanne kuitenkin muuttui totisemmaksi.

– Pari vuotta meni silleen leikkimielisesti tehden, mutta kun sain kunnon koneen koululta lukiossa käyttööni nii siitä asti oon tehny ihan täysil ja tosissaan. Hauska butterfly efekti kyl kun miettii,  koska ilman tota mun frendii en tiiä oisko tää palanen tavallaan loksahtanu paikalleen, hän pohtii naurahtaen.

Yksi omaan tuotantoonsa kuuluvista suosikkibiiseistä on kotimainen kappale Uptown Baby, jossa ääneen pääsevät LEWIZKI, Averagekidluke, Ares sekä Xavier Weeks.

– Täs on se, että pääsin vaikuttaa kaikkeen, ihan kansikuvasta lähtien ja olla siin koko prosessissa vahvasti läsnä. Oli myös siistii nähdä tää Ruisrockissa esitettynä, mitä ei esimerkiks jenkkituotannon kanssa pääse samalla tavalla kokemaan, hän pohtii.

Vaatimattoman asenteen omaava Evertime on suomalaisten artistien lisäksi päässyt työskentelemään useiden eri artistien kanssa esimerkiksi Yhdysvalloissa, joihin lukeutuu muun muassa Fetty Wap, Lil Yachty ja Lil Gnar.

– Toivon et pääsen tekee viel lisää eri jenkki artistien kanssa duunia. Aika paljon mul on kans julkasemattomii biisei eri ihmisten kanssa. Ois kiva päästä tekee töitä ainakin Travis Scottin, Futuren ja Young Thugin kanssa.

Palkitsevinta työssään nuorelle tuottajalle on onnistumisen tunne sekä fiilis, joka tulee kappaleen julkaisun jälkeen.

– Palkitsevinta on ehk se kun alussa kukaan, edes mä itse ei uskonut siihen, et pystyn tehdä tätä työkseni. En koe, et ikinä pitäis tavallaan tehä asioita muiden takii, mut onhan se siistii näyttää myös niille, ketkä on nauranu mulle et mihin pystyn. Sit se fiilis mitä etenkin isost biisist tulee on ku huume ja se hyvä fiilis kestää loppu elämän. Sitä fiilist jää jahtaamaan.

Unelmiaan tavoitteleville Evertime antaa yksinkertaisen, mutta toimivan vinkin.

– Et kasvata lihaksii sillee et treenaat yhten päivän yheksän tuntii, vaa sillee et treenaat pienen määrän joka päivä. Sama pätee kaikkeen muuhunkin. Aina ei voi ehkä olla se produktiivisin päivä, mut se että jotenkin edistää sitä omaa asiaa on tärkeintä, hän toteaa.

Hyvän biisin 21-vuotias tuottaja määrittelee ytimekkäästi muutamalla lauseella.

– Sen kuulee aina, jos kappaleessa on kiirehditty niin se ei ainakaan toimi. Lyriikat ja melodiat tekee sen kokonaisuuden, mut mun mielestä pääasia on et siin on se fiilis. Jos biisi saa jengin liikkuu ja tanssii ni koen et se on onnistunu.

Kuuntele Evertimen viimeisin tuotos alta.