SunMutsis on nyt MUTSI – tuoretta materiaalia työstävä artisti on palannut entistä ehompana

Uusimmalla singlellä ovat kehissä tutut tuottajat.

Indie-artistina toimivan SunMutsis-nimellä kulkevan artistin vaihtoi vastikään nimeään ja muutti tyyliään astetta vakavampaan suuntaan kokeillen samalla uusia soundeja. Nykyisin muusikko tunnetaan kevyemmin ja ytimekkäämmin nimellä MUTSI.

– Kun joskus 2015 mietin ensimmäisen kerran dj:ksi ryhtymistä, keksittiin nimeksi djsunmutsis, josta kehittyikin artisti SunMutsis, joka oli samalla hauska läppä ja pilke huumoria suomiräppäreiden nimilistalle. Vuosien jälkeen tuntuu vaan luonnolliselta jättää leikit sikseen ja kasvaa artistina, kokeilla uusia soundeja ja mahdollistaa tulevaisuuden projekteja Mutsina, vaikka en ookkaan enää sun, oon silti teidän friendly neighbourhood mutsi.

Lämminhenkinen artisti oli itse myös tuottamassa kappaletta, mutta kertoi viime viikolla Instagram-tarinassaan ettei välttämättä toiste tule tätä tekemään ja samalla kiitti kollegoitaan.

– Mul on aina ollu hyvä korva musiikille ja iso halu oppia tekee biittejä, sen takii oon aina ihaillu ihmisiä, jotka osaa tehä mitä ne tekee et ne saa sen biitin niitten päästä ulos tietokoneelle. Iso rispekt kaikille tuottajille/biitintekijöille.

Mutsi kokeili biittien tekemistä alun perin perinteisin konstein.

– Latasin siis 2020 pandemian alussa FL Studion ja aloin opiskella from level 0 tuben avulla biittientekoa. Oon joskus aikoinaan tehny samaa mitä muutkin varmaan ku pääsee kokeilee Fruityy ekan kerran, eli tehny vitun paskoja 4barin pitusia rumpukomppeja, jotka on kuulostanu enemmänki Post Barin jatkojen musalt.

Artisti ei kuitenkaan kokonaan luovu biittien tekoon osallistumisesta.

– Alotin siis nollasta ja kesään mennessä opin käyttämäänkin ja sain aikaseks jotain biittejä. Samal ku yritti tehdä biittejä arvostus tuottajia/biitintekijöitä nous satasella, koska nyt ku oon esim. Larryn kanssa studiolla ni se äijä on oikeesti taikuri. Voin vaan kuvitella kuinka monta yötä ja päivää kaikki tuottajat on grindannu et pääsee tolle tasolle mis on nyt. Luultavasti tuun olee jossain jutuissa vielä samplejen valinnoissa ja pienenä neuvokkeena vieressä, mut jätän ton puolen musiikist niille jotka handlaa sen.

Tulevaisuudessa artistin on tarkoitus tiputtaa uutta projektia.

– Mul on tossa aika monta biisiä nyt stäbässä joita kelasin droppailla pikku hiljaa, ja varmaan jossakin kesäl tai jälkeen joku pikku albumi ulos. Tarkotus ois lähtee duunaa heti uutta proggista joka ollaan saatu jo tulille Sam Controlin ja Slushherin kaa!

Uusimman singlen nimi on Filtteri, jonka on tuottanut artistin itsensä lisäksi GoodJobLarry sekä Slushher. Kappaleen tuottajat ovat aikaisemminkin olleet mukana työstämässä muun muassa vuonna 2019 levytettyä Esikoinen EP-levyä, jossa featteina oli Slushherin lisäksi myös Bizi ja Pajafella.

Kuuntele vastikään julkaistu kappale alta.