Soolouran aloittanut Sliki pitää kiinni korkeista standardeista myös omakustanneartistina

Samuli Vienola

Slikin EP:llä kuullaan Memphis-soundia.

Slikillä ja Hamueloksella on soolourat jo tulilla täydellä teholla, vaikkei kaksikon muodostaman duon hajoamisilmoituksesta ole kulunut vielä edes viittä kuukautta. Hamuelos julkaisi oman Ääni-EP:nsä maaliskuussa, ja nyt vuorossa on Slikin ensimmäinen soolojulkaisu.

Slikin osalta muutos aiempaan on selkeämpi, sillä helsinkiläisartisti on siirtynyt hunajaisista r’n’b-henkisistä kappaleista Memphis-soundiin. Mutta miksi?

– Oon fiilannut Memphis-soundia niin paljon viime vuodet. Se vaan natsaa tällä hetkellä. Oon kyllästynyt r’n’b:n kuunteluun ja jotenkin se ei resonoi mun elämään. Haluan muutenkin pitää itseni virkeänä ja tehdä uusia juttuja, Sliki pohjustaa.

Memphis-soundia artisti sanoo fiilistelleensä yläasteikäisestä, jolloin hänen puhelimensa soittoäänenä toimivat Three 6 Mafian Stay Fly ja Poppin’ My Collar. Sliki sanoo vaikutteiden tulleenkin lähinnä ulkomailta, vaikka DJ Kridlokkin Lainaan enkä palauta -klassikko on myös ollut hänellä aikoinaan kuuntelussa.

Slikin sooloprojektin ensimmäisenä singlenä toimii Hodari, jolla ovat mukana Skorpionin artistit SKII6 ja MELO. Jälkimmäinen heistä päätyi mukaan YouTubesta Ricky Davaine -nimiseltä tuottajalta ostetun biitin päälle puoliksi sattumalta.

– Oltiin yksi ilta istumassa iltaa MELO:n kanssa ja se koitti puhuttaa mua messiin juhlimaan vaikka olisin halunnut mennä suoraan himaan. Sitten se sanoi mulle että heitän sun biisiin versen jos lähdet tästä vielä jatkamaan iltaa. Olin että ok ja se oli siinä, Sliki avaa.

Vaikka vuosi 2020 riepottelikin kaikkia eikä pandemia ole vieläkään ohi, sanoo Sliki eläneensä viime aikoina elämänsä huippuhetkiä. Olo on ollut rajoitteista huolimatta kuin Midaksella.

– Tajusin että pelko on kaikista pahin tunne mitä voi olla ja sen jälkeen kaikki on vaan alkanut toimia paremmin. En ole nähnyt koronaa enää itselleni esteenä, enemmänkin se on laittanut aivot rullaamaan kunnolla ja olen löytänyt paljon uusia mahdollisuuksia tällaisessa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Sliki uskoo uusien soolokappaleidensa vievän keikkailun kokonaan uudelle tasolle.

Samuli Vienola

Monen tulokasartistin päätavoitteena on levydiilin saaminen, mutta Sliki ei koe lafkojen tarjoamien sopimuspapereiden allekirjoittamista välttämättömäksi. Itse asiassa tilanne on lähes päinvastainen: hän haluaa osoittaa, että kaiken pystyy toteuttamaan ihan samoilla standardeilla omakustanteisesti kuin levy-yhtiön tuella.

Toki pinkan pitää olla kunnossa, sillä esimerkiksi musiikkivideoiden tekeminen ei ole ilmaista. Toisaalta Slikin kohdalla musiikinteossa ei ole koskaan ollut muutenkaan kyse rahasta.

– Mun tulevaisuudensuunnitelma on olla taloudellisesti riippumaton mahdollisimman nopeasti ja tehdä musaa, ihan sama tuleeko siitä fyrkkaa vai ei, mitään muuta suunnitelmaa mulla ei ole.

Musiikkiin saa kuitenkin mennä kahisevaa, ja sitä onkin palanut Friedilla miksaukseen, Chartmakersilla masterointiin sekä tuotantoyhtiö Bajon toteuttamaan musiikkivideoon. Videon tekeminen oli artistin mukaan fyysisesti ja psyykkisesti rankka kokemus, sillä kuvauksia jouduttiin siirtämään useampaan otteeseen.

Ensimmäisen oman videonsa käsikirjoittamisen Sliki kertoo aloittaneensa jo kesällä 2020. Ensin suunniteltuja kuvauksia piti siirtää alkuperäisestä aikataulusta ja toisella kertaa MELO joutui karanteeniin.

– Keksin tunnin stressaamisen jälkeen että laitetaan kuvauspaikalle valkokangas ja ammutaan videotykillä MELO etänä siihen paikalle niin saadaan video kuvattua. Sitten kuvaajatkin joutuivat karanteeniin ja kaikki peruuntui. Saatiin onneksi sumplittua vielä kolmas kerta, vaikka yksi lokaatio peruuntui ja jäi kuvaamatta videolle, Sliki kertaa.

Nyt lopputulos on kuitenkin valmis, eikä se häviä laadullisesti mitenkään levy-yhtiöiden kautta julkaistuille videoille. Hodari ja sille kuvattu video julkaistaan perjantaina 14. toukokuuta kello 00.00.