Skandaalin ikuisuusprojekti alkaa olla maalisuoralla – kolmas soololevy tulossa

Antti Tiihonen

Uusi studioalbumi on ollut suunnitteilla ainakin vuodesta 2006 asti.

2000-luvun alkupuolen isoimpiin kotimaisiin rap-nimiin lukeutunut Skandaali on äänittänyt uuden albuminsa. Vuosikausia tekeillä ollut pitkäsoitto on pitkän linjan tekijän kolmas sooloalbumi.

Ikuisuusprojektin liikahtamisesta raportoi ensimmäisenä toinen konkaritason tekijä Eetee, joka julkaisi äskettäin YouTube-kanavallaan oman versionsa kollegansa kappaleesta Elämä on peli. Videon näet alta.

Skandaalin comeback on ollut työn alla useamman vuoden ajan, sillä paluukeikkansa hän teki Lahden Summer Up -festareilla jo kesällä 2013. Sen jälkeen artistilta on kuultu uutta musiikkia muutamien singlejulkaisujen, useiden fiittien sekä keikoilla ja radiossa soitettujen julkaisemattomien kappaleiden muodossa.

Klangin tietojen mukaan Löyly-Viihteen uudenkarhealla studiolla äänitetty albumi on tällä hetkellä miksattavana, eikä sen julkaisua tarvitse odottaa enää kauaa. Viime kesänä levy-yhtiötoimintansa uudelleen aloittanut lafka tiisasi projektia Instagram-postauksellaan tammikuussa.

https://www.instagram.com/p/B7rDRQkBnP-/

Iskulinjoistaan ja teknisestä osaamisestaan tunnetun Skandaalin kolmannesta sooloprojektista on puhuttu jo vuodesta 2006. Tuolloin siitä lupailtiin aiempaa syvällisempää katsausta henkilöön Skandaalin takana.

Uransa Kingsize Entertainmentin artistina aloittaneen Skandaalin tähänastiset paluun jälkeiset julkaisut ovat tulleet ulos M-Eazy Musicin ja Universal Musicin alla. Sittemmin M-Eazy on aloittanut yhteistyön Sony Musicin kanssa, joten uusi platta julkaistaan M-Eazyn ja Sonyn kautta.