Silkinpehmee toimittaa raportin reunamilta lokakuun alussa

Samuli Vienola

Kallioon asettuneen pitkän linjan tekijän albumille on lyöty lukkoon myös kansi ja kappalelista.

Viime vuosina uutta materiaalia tasaiseen tahtiin tiputellut Silkinpehmee on saanut jonkin aikaa työn alla olleen El Suave -pitkäsoittonsa maaliin. Levy on ensimmäisen kasettijulkaisunsa jo vuonna 1994 tehneen helsinkiläisartistin viides sooloalbumi.

Tamperelaislähtöinen Silkinpehmee kuvailee albumia yhden elämänvaiheen loppuraportiksi. Kantavana teemana on nelikymppisen poikamiehen kokemusmaailma, jossa eletään jossain ”reunamilla”.

– Pari kolme vuotta on ollut yhtä edes takaisin muuttamista, kariutuneita parisuhteita ja epämääräisiä pätkätöitä. Hieman liikaa huonoja harrastuksia myös. Suuri osa tästä ajasta on kulunut Kalliossa, välillä aika ulkopuolisena ja hämmentyneenä. El Suave -levyllä ei olla yhteiskunnan alimmilla askelmilla, mutta kuitenkin jossain keskiportaan alapuolella, osittain ihan omasta tahdosta. Tästä positiosta sitten lähetetään “nootteja itselle”, esimerkiksi siitä millaisten naisten kanssa ei kannata lähteä kimppaan.

– Edelliseen levyyn verrattuna tällä albumilla on kuitenkin enemmän hetkiä, joissa oma elämäntyyli alkaa löytyä, itselle myrkylliset ihmiset ja asiat alkavat jäädä taka-alalle ja pää selkiintyä, artisti jatkaa.

El Suavella on kymmenen raitaa, joista singleinä on aiemmin julkaistu kappaleet Valkonen pantteri ja Pinkka kunnos. Projektia ovat olleet tuottamassa Sere, Ringo RuffsoulSuurmestari Kutvonen sekä Tiedemies, kun taas fiittaajina toimivat Sere ja Kalle Kinos.

Levystä on tulossa digin ohella vinyylipainos, jolla on on mukana lisäraita. Myöhemmin albumista tehdään myös pieni kasettipainos.

El Suave julkaistaan perjantaina 2. lokakuuta Playground Musicin kautta. Kannen ja kappalelistan näet alta.

01. Wanderlust AF (prod. Tiedemies)
02. Kanat uuniin (prod. Ringo Ruffsoul)
03. Ketään ei voi muuttaa (prod. Sere)
04. Budjetilla (prod. Sere, feat. Sere)
05. Grant Green (prod. Suurmestari Kutvonen)
06. Marinoituun (prod. Sere, feat. Kalle Kinos)
07. Narkkipatja (prod. Sere)
08. Pinkka kunnos (prod. Suurmestari Kutvonen)
09. Kylmä kuu (prod. Ringo Ruffsoul)
10. Valkonen pantteri (prod. Sere)

Bonusbiisi vinyylillä: 11. Maailman paskin skeittaan (prod. Ringo Ruffsoul)