Sideways vahvistaa ohjelmistoaan – Tkay Maidza palaa Suomeen

Tältä vuodelta peruttu festivaali järjestetään jälleen ensi kesänä.

Sideways-festivaali järjestetään seuraavan kerran Helsingin Nordiksella 17.-19. kesäkuuta 2021. Ohjelmistoa on nyt täydennetty yli 20 uudella artistilla.

Uusimpana ulkomaan vahvistuksena Nordiksella nähdään ensimmäistä kertaa synapoppia ja hiphoppia yhdistelevä Tkay Maidza. Hiphopin ja r&b:n maailmaan tuoretta soundia tuovaa artistia ollaan aikaisemmin verrattu muun muassa niin Missy ElliottiinLizzoon kuin M.I.A.:kin.

Tkayn piti alun perin esiintyä tänä vuonna Princess Nokian lämppärinä, mutta vallitsevan epidemiatilanteen takia tapahtuma peruttiin. Australialainen on aiemmin esiintynyt Helsingin Ääniwallissa alkuvuodesta 2017.

Esimerkiksi Tkay Maidzan kappaleesta Shook kuulee selkeästi vaikutteet Missy Elliottilta. Kappaleen videon näet alta.

Sidewaysin esiintyjäkartiin kuuluu potentiaalisen superstaran lisäksi sellaiseksi jo vakiintunut yhdysvaltainen Kelis, joka tunnetaan muun muassa kappaleista Milkshake ja Bossy. Toissakesänä Sidewaysissa keikkailleen Nasin ex-vaimonakin tunnettu laulaja on aiemmin nähty festarikeikoilla Suomessa Provinssirockissa sekä Ruisrockissa.

Kotimaisista nimistä uusia kiinnityksiä ovat Gettomasa, Paperi T & Khid, FLauri Haav ja Jesse Markin. Kotimaiseen kattaukseen lukeutuu myös muun muassa aiemmin julkistettu Gasellit.

Koko tähänastisen julkistetun ohjelmiston näet täältä. Tulossa on kymmeniä muitakin kiinnityksiä, joista tiedotetaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman löydät Facebookista täältä. Liput Sidewaysiin on mahdollista ostaa Lippupisteestä tai Tiketistä, mutta myös tälle vuodelle ostetut liput käyvät sellaisinaan vuoden 2021 festareille.