Shrtylla on suunnitelmissa oma soololevy – vastaavana tuottajana MD$

Karim Awad

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu edustaa aiempaa henkilökohtaisempaa Shrtya.

Tämän hetken kiinnostavimpien nousevien nimien joukkoon lukeutuva Shrty ei ole enää niin sanotusti free agent. Muun muassa Gettomasan ja williamin hiteillä fiitannut ja aiemmin itsenäisesti soolomateriaalia julkaissut artisti on nyt huipputuottaja MD$:n sainaama Sonyn artisti.

Melodista trapia, hiphopia sekä afroswingiä yhdistelemällä itselleen omannäköisen paikan kentälle luonut Shrty koki MD$:n kanssa yhteenlyöttäytymisen luonnolliseksi jatkumoksi uralleen. Kaksikko on ollut yhteyksissä jo useamman vuoden ajan, joten mentorin ja vastaavan tuottajan osa sopii MD$:lle saumattomasti.

Lameboyn kaa kirjoitetaan ja tuotetaan suurin osa biiseistä, Shrty avaa.

Ensimmäisenä singlejulkaisuna diilin alla toimii kappale nimeltä Kipua. Sen tuotannosta vastaa Lameboyn ja MD$:n lisäksi Ruuben, joka on yhtä lailla osa Fountain-tuottajakollektiivia.

– Biisi synty luonnollisesti yhden sessarin aikana ku ei ollu muudii tehä mitään muunlaista ja halusin purkaa omii tunteita mikkiin. En yleensä tee niin, koska oon aiemmin tehny vähän letkeämpää musaa, Shrty kertaa.

Shrty on yksi niistä nimistä jotka ovat olleet vahvasti mukana tuomassa uuden aallon eurooppalaista soundia Suomeen. Viime aikoina artistilla on ollut kovassa soitossa etenkin ruotsalaiset ja hollantilaiset soundit.

– Se ”vibe” mikä niil on ei löydy mistään muualta maailmaa. Jos kuuntelen liikaa paskaa musaa mun päivä menee pilalle, hahah. Inspiroidun kyllä myös Suomen skenestä kun mun kollegat ja ystävät tekee hyvää musiikkia ja vie niiden juttua eteenpäin.

Omaa albumiaan Shrty on valmistellut loppukesästä lähtien. Hänellä on tarkka visio siitä miltä hän haluaa sen kuulostavan.

– En oikeastaan kokeile ikinä mitään, jos haluun tehä jonkinlaista saundii nii mä teen sen.

Shrtyn sooloprojektin on tarkoitus tulla ulos ensi vuoden puolella. Ota Kipua haltuun lyriikkavideon muodossa alta!

https://youtu.be/gWS6o9hM6OU