Santeri ”MD$” Kauppinen tuo legendaarisen Epic Recordsin Suomeen

Santeri "MD$" Kauppinen nojaa Epic Recordsin logoseinää vasten.
Epic Recordsin taustalla MD$:n lisäksi toimii viisitoistahenkinen tuottajakollektiivi Fountain Productions.

Sony Musicin alaisuudessa toimivan Epic Recordsin ensimmäinen julkaisu julkaistiin tänään.

Sony Musicin omistama Epic Records on alun perin vuonna 1953 perustettu Columbia Recordsin alamerkki, josta on vuosikymmenten varrella kasvanut yksi musiikkibisneksen keskeisimmistä ja arvostetuimmista levymerkeistä. Epicille ovat levyttäneet lukuisat artistit, joiden joukossa ovat olleet muun muassa Michael Jackson, AC/DC, The Clash, Celine Dion, George Michael, Outkast, Rage Against the Machine ja Pearl Jam.

Tällä hetkellä Epicin kansainvälisiin artisteihin lukeutuvat muun muassa DJ Khaled, Travis Scott, Camila Cabello, 21 Savage, French Montana ja Zara Larsson.

Nyt levy-yhtiö rantautui myös Suomeen legendaarisen tuottajan Santeri MD$ Kauppisen avulla, joka toimii labelille luovana johtajana. Myös Sony Music Finlandin toimitusjohtaja HenriMGI Lanz on innoissaan uudesta lisäyksestä.

– Epic on kiistatta yksi maailman arvostetuimmista label-brändeistä ja on hienoa olla mukana käynnistämässä sitä myös Suomeen. Santerin ja Fountainin kautta saamme Epicille todella vahvaa kansainvälisen tason modernia sisältöä, osaamista ja verkostoja. Olemme erittäin innoissamme tästä startista, hän kertoo.

Työparina Santerilla on label managerin työtehtävässä Pasi Haapanen.

Epic Recordsin taustalla toimii viisitoistahenkinen tuottajakollektiivi Fountain Productions, johon kuuluu MD$:n itsensä lisäksi muun muassa Danitello, Fractious Frank, GoodJobLarry, Victor Nordis ja Ruuben. Epicin artistirosteri paljastetaan yksitellen tulevan syksyn ja alkutalven aikana tapahtuvien julkaisujen yhteydessä.

Ensimmäiset artistit nyt julki

Tänään Epic julkaisi ensimmäisen singlensä, joka kulkee nimellä Vihatuin. Kappaleella esiintyvät kolme keskenään hyvin erilaista artistia jotka ovat Fabe, Reino Nordin sekä Mikael Gabriel.

Uudella labelilla on lupaava startti, sillä useammalle Spotify-listalle ponnahtanut ensimmäinen julkaisu on listahittejä luoneelle MD$:lle tuttua. Yli kymmenen vuotta kestäneen tuottajanuransa aikana MD$ on  työskennellyt useiden suomiräppäreiden, kuten JVG:n, Cledoksen, Gettomasan ja Tippa-T:n kanssa. Hänen tuotantojaan on kuultu myös lukuisilla kansainvälisten supertähtien hiteillä, joista viimeisin julkaisu on  Burna Boyn albumilla oleva biisi Last Last.

Nappaa kolmikon single kuunteluun alta.