Ruma lopettaa rap-uransa, mutta musiikinteko ja keikkailu jatkuvat

Jape Ikonen

Artisti julkaisi myös viimeisen rap-singlensä, joka on samanniminen kuin viimeisin studioalbumi.

Hiljattain toisen studioalbuminsa julkaissut Ruma, oikealta nimeltään Ville Halmetoja, on ilmoittanut lopettavansa rap-uransa. Artisti nähtiin myös äänessä vastikään Yle Areenaan ilmestyneessä Mist sä tuut? -räppidokkarisarjan toisen kauden Vantaa-jaksossa.

Ammatikseen vuodesta 2014 alkaen juurevasta r&b-musiikista, sielukkaasta räpistä sekä popista vaikutteensa ammentava artisti kerkesi rap-urallaan julkaisemaan kaksi studioalbumia ja useita singlejä sekä tekemään yhteistyötä useiden artistien kanssa.

Viime perjantaina ahkerana keikkailijana tunnettu esiintyjä julkaisi viimeisen rap-kappaleensa, joka kulkee samalla nimellä kuin viimeisin albumi, Shred is Life.

– 24.3.2023 tulee mun viimeinen RAP-biisi Shred is Life. Tää genre ja kulttuuri on ajautunu pois niin paljon siitä, mihin mä rakastuin aikanaan. Vaikee allekirjottaa itseensä räppäriks, mikskä media ja tapahtumat yleensä mua luonnehtii. Pitää olla aito itelleen ja tää ei vaan tunnu enää omalta, Ruma kertoo tiedotteessa.

Artistin yksi kuunnelluimmista yhteistyöbiiseistä on Adi L Haslan vuonna 2015 julkaistulla Habiturientti-levyllä oleva Hyi-kappaleen remix, jossa vierailevat Ruman lisäksi myös MäkkiVilleGalleTIPPAKube ja Nick-E Maggz.

– Täysii tai ei ollenkaan. Yks chapteri kirjotettu, paljon on saavutettu. Mä oon päässy kiertää Blockfestin teltoista päälavalle, Ilosaaresta Qstockiin. Ollaan kierretty melkein kaikki Suomen festarit ainakin kerran ja saavutettu kultaa sekä platinaa. Me oltiin mukana luomassa movementtii Kuben, Mäkin, Adi L Haslan, Nick-E Maggzin, DJ Sweedyn ja vaikka kenen kanssa. Nyt asiat tuntuu eriltä.

Musiikinteko rap-musiikin saralla ei enää artistilla jatku, mutta seuraavaksi Ruma keskittyy tekemään sellaista musiikkia mikä tuntuu paremmalta.

– Seuraavaks on aika ottaa pari askelta taaksepäin ja liukua siihen risteykseen, missä mun uralla tarjottiin levydiiliä kahella eri genrellä. Musa ei siis lopu, mut seuraavaks tehään asioita mitkä tuntuu hyvältä, oikeelta ja luontaiselta. Fire on mute – Täysii tai ei ollenkaa – Shred is Life! – Rap Ruma Out!

Alla olevasta Instagram-postauksesta voit vielä lukea artistin omat mietteet.