Rolling Records sainasi uuden rap-tulokkaan – mutta kuka on Valma?

Joonas Fagerholm

Tuore helsinkiläisartisti tekee melodista ysärivaikutteista räppiä.

Hiphop-piireissä Rolling Records on tullut tunnetuksi paitsi legendaarisen Funkiestin Juhan nykyisenä työpaikkana niin myös levymerkkinä, joka tekee uusintapainoksia takavuosien klassikoista. Levykauppa on kuitenkin alkanut kehittää toimintaansa yhä enemmän kokonaisvaltaisen levy-yhtiön suuntaan ja nyt se on ottanut listoilleen ensimmäisen rap-nimen.

Rolling Recordsilla oli jo entuudestaan rosterissaan punk-bändi ja klassisen rockin akti. Kolmas sainaus on helsinkiläinen rap-artisti Valma, jonka kiinnityksestä Rolling Records ilmoitti sosiaalisessa mediassa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Rolling records (@rollingrecords) jakama julkaisu

Uuden tulokkaan löysi Rolling Recordsin label manager / A&R Antti ”Silkinpehmee” Keskinen, joka vakuuttui etenkin Valman julkaisemattomista demoista. Hänen mukaansa levy-yhtiölle halutaan kiinnittää ainoastaan sellaisia artisteja, joihin uskotaan sataprosenttisesti.

– Artistin ei missään nimessä tarvitse olla valmis, emme tuijota mitään striimistatistiikkoja tai some-seuraantoja. Kaiken keskiössä on hyvä, omintakeinen musiikki, Keskinen painottaa.

Ideana onkin tukea ja kehittää artisteja pitkäjänteisesti. Toiminnan silmämäärä on aina pidemmällä kuin seuraava digisinkku.

– Panostamme kunnolla tuotantoon, markkinointiin ja julkaisemiseen niin diginä kuin fyysisinä formaatteina. Menemme eteenpäin omalla kaistallamme, ja pyrimme siihen, että artisteillamme on hyvä ja luottavainen olo meidän rosterissa.

Mutta kuka on Valma? Klangi sai haastatteluun 25-vuotiaan paljasjalkaisen stadilaisen, joka on räpännyt vasta vuoden.

Miten alun perin kiinnostuit hiphop-kulttuurista?

”Mä oon kuunnellu räppiä about niin kauan ku muistan. Lainasin skidinä kirjastost 50 Centin Get Rich or Die Tryin’ -levyn. Mun mutsi jemmas ne levyn kansipaperit kun ne ei ollu 7-vuotiaan silmille jees. 18-vuotiaana tatuoin mun niskaan ”Protect Ya Neck” isona Wu-fanina, haha. Viime aikoina oon fiilistelly Nasin King’s Disease 2:ta ja Stepan Rakkaus ylivoimainen -albumia.”

Miten kuvailisit omaa tuotantoasi?

”Mun musassa kuuluu elämä, myös ne ”ei niin kivat jutut”, mut kuitenkin lungil meiningil. Räppään siit mitä nään ja koen ja tunnen.”

Rolling Recordsin label manager / A&R sanoi löytäneensä sinut sattumalta sosiaalisen median kautta. Kerro tästä tarkemmin, olitko edes lähetellyt minnekään mitään demoja ja miten päädyitte tekemään diilin?

”Mä en ollu lähettänyt demoja mihinkään, Silkinpehmee bongas mut sattumalta somesta ja oli kuunnellut mun pari SoundCloud-biisiä. Sit vaihdettiin pari viestiä ja sit olinkin jo Rollingilla juttelee sopparista. Arvostan SP:tä isosti ja Rollingilla on kiva meininki. Ihan sairaan siisti juttu.”

Olet aiemmin julkaissut musiikkia SoundCloudissa nimellä Pikkumoka. Millainen stoori nimen takana on?

”Pikkumoka on mun alter ego, tarina nimen takan jääköön salaisuudeks.”

Entä millainen tyyppi on Valma?

”Oon aika herkkä. Itken vähintään kerran päiväs mut balanssoin sitä kyl nauramal sitäki enemmän. Sit oon välil vähä ristiriitanen. Esimerkiksi rakastan avantouintii mut silti vihaan kylmää.”

Mitä haluaisit saada aikaan musiikillasi?

”Haluun, et mun musasta löytyy samaistumispintaa ja et siit tulee hyvä fiilis. Mulle on tärkeetä sellainen tietty vapautumisen tunne musan teos ja toivon et se välittyy.”