RMJ ja Flow Festival eivät toteudu tänä vuonna

Flow Festival perinteisessä muodossaan toissakesänä.
Petri Anttila / Flow Festival

Molempien festareiden osalta katseet on suunnattu kesään 2022.

Raumanmeren Juhannus eli RMJ ja Flow Festival ovat ilmoittaneet tämänvuotisten tapahtumiensa peruuntumisesta. Kummankin festarin kohdalla peruuntuminen tapahtuu toista vuotta putkeen.

RMJ:n järjestäjien mukaan koronatilanne ja vallitsevat rajoitukset tekevät RMJ:n kokoluokan kansainvälisen tapahtuman järjestämisen mahdottomaksi. Käytännössä saman syyn peruuntumiselleen esittää myös Flow Festival, vaikka tapahtuma olikin määrä järjestää RMJ:stä poiketen vasta loppukesästä.

Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio sanoo Helsingin Sanomissa että he olivat suurtapahtuman näkökulmasta jo myöhässä tätä kesää ajatellen. Kyse ei siis ole niinkään siitä pääseekö yleisö massatapahtumiin vaan siitä, ehditäänkö sellaisia enää järjestämään.

Kallio ei kuitenkaan täysin poissulje pienempien tapahtumien järjestämistä. Niidenkin osalta järjestelyt vaativat kuitenkin aikaa samalla kun taloudellinen riski kasvaa suureksi.

Tulevan kesän festareista on aiemmin peruuntunut Sideways. Peruuntuneet tapahtumat tullaan järjestämään taas kesällä 2022.