RARE STREAM mahdollistaa Skorpionin artistien keikkojen todistamisen karanteenistakin käsin

Sliki & Hamuelos -duo heittää torstaina keikan koronaviruksesta huolimatta.
Vimugraphy

Tuoreen urbaanin musiikin sanansaattaja RARE muuntautuu uuteen muotoon.

Koronaviruksen leviäminen on laittanut ovet säppiin alasta riippumatta käytännössä kaikkialla Suomessa ja saanut ihmiset linnoittautumaan koteihinsa. Keikkoja tai muita tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä, mutta se ei estä helsinkiläistä uudelle urbaanille musiikille omistettua RARE-klubia toteuttamasta tehtäväänsä.

Yli kolmen vuoden ajan Siltasessa kuukausittain järjestetty RARE-klubi tunnetaan siitä, että sillä on sormi pulssilla uusien nimien pinnalle nostamisessa. Esimerkiksi CledosIBELauri Haav ja Versace Henrik ovat sellaisia artisteja joita klubilla nähtiin jo ennen kuin laajempi yleisö tiesi heistä mitään.

Siltanen on toistaiseksi kokonaan suljettu, mutta maaliskuun RARE toteutuu silti RARE STREAM -konseptin muodossa. Idea keikkojen striimauksesta päätettiin laittaa toteutukseen heti kun niitä jouduttiin perumaan koronaviruksen takia.

– Ollaan haluttu kokeilla jotain vastaavanlaista jo pidemmän aikaa. Nyt tämän poikkeuksellisen tilanteen myötä saatiin oiva tilaisuus toteuttaa tää suunnitelma! Jengi jumissa himassa ja roikkuu enemmän somessa kuin yleensä – kiva tuoda positiivisia fiiliksiä kaiken keskelle. Lisäksi artistit saavat keikkaa keskelle tätä vaikeeta tilannetta ja me voidaan kokeilla meille uusia kanavia sekä tapoja toteuttaa livekeikkoja, klubin perustaja Tino Pirttioja kertoo.

Helsinkiläinen Tino Turner eli Tino Pirttioja on RARE-klubin ainoa tuottaja ja kuraattori.

Vimugraphy

Striimattavilla keikoilla nähdään Pirttiojan edustaman Skorpionin ajankohtaiset nimet MELO, Le Fvbelos, Turisti sekä Sliki & Hamuelos. MELO julkaisee vuorokausi ennen liveä uuden singlen nimeltä Viaton, ja kaikilla muillakin artisteilla on tuoreet projektit ulkona.

– Kaikki oli tosi hyvällä fiiliksellä mukana ja artisteilta on tullut todella iso jeesi toteutukseen. Kaikki taitaa olla ekaa kertaa mukana tän tyylisessä projektissa, Pirttioja sanoo.

Keikkojen kuvaus Kuudennella Linjalla tapahtuu porrastetusti niin, että paikalla ovat samanaikaisesti ainoastaan ne joiden läsnäolo on ehdottoman välttämätöntä. Väkimäärä pysyy mahdollisimman pienenä koko ajan, ja osanottajille annetaan tarkat ohjeet hygienian sekä turvallisuuden suhteen.

RARE STREAM toteutetaan RARE-klubin, Skorpionin, Paulig Cold Brew’n ja DUMBØ:n yhteistyönä. Ilmaista liveä pääset seuraamaan torstaina 26. maaliskuuta klo 20 alkaen täältä.