Rap-skenen puhutuimpiin nimiin lukeutuvan Yeboyahin albumi on valmis ja kohta ulkona

Kimi Issakainen

Levyjulkkarit järjestetään Tavastialla.

Tammikuussa Sonylle sainattu rap-lupaus Yeboyah on saanut valmiiksi tulevan debyyttialbuminsa, kuten artistin Instagramia alkuviikon aikana seuranneet ovat ehkä jo huomanneet. Nyt albumille on vahvistettu julkaisuajankohta sekä julkaisubileet.

Helsinkiläinen artisti, radio-ääni ja yhteiskunnallinen vaikuttaja on aiemmin julkaissut albumilta singlet Mitä tarviit, Kredi, Just se ja Tekee mieli. Loput kappaleista kuullaan perjantaina 17. syyskuuta, kun pitkäsoitto tulee kokonaisuudessaan ulos.

Toistaiseksi projektille ei ole julkistettu nimeä ja muutenkin sen yksityiskohdista tiedetään vielä hyvin vähän. Yeboyah kuitenkin kertoo tiedotteessa, että hänen artistiutensa koko kirjan esittelevällä levyllä kuljetaan matka erilaisten visuaalisten ja henkisten tilojen läpi.

Ilmeisesti levylle on tulossa kolmetoista raitaa, joiden yhteenlaskettu kesto on 37 minuuttia. Levyä tekemässä olleen Yrjänän tuoreesta Instagram-postauksesta on mahdollista päätellä myös joidenkin uusien kappaleiden mahdollisia nimiä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Alvar Yrjänä Escartin (@yrjana.wav) jakama julkaisu

Yrjänän ohella albumin tuottajia ovat ainakin MD$, Mikko Koivunen ja Olli Palmunen. Yrjänä toimii projektin vastaavana tuottajana.

Vierailijoista tiedetään etukäteen ainoastaan NCO, mutta Yeboyahin Instagram-tarinoiden mukaan Mauno Gang -jäsen ei ole levyn ainoa fiittaaja. Niiden ja sosiaalisessa mediassa jaettujen yhteiskuvien perusteella on todennäköistä, että yksi vierailijoista on Rosa Coste.

Todennäköisesti lavalle nousee siis useita muitakin artisteja kun pitkäsoittoa juhlitaan Tavastialla lauantaina 25. syyskuuta. Ohjelmatoimisto All Day Agencyn keikkalistauksen mukaan Yeboyah keikkailee pariin otteeseen pääkaupunkiseudulla ennen levyjulkkareitakin, joten helsinkiläisten ja vantaalaisten kannattaa olla hereillä.

Yeboyahia kuullaan seuraavaksi PastoriPiken isoimman hitin jatko-osalla, joka julkaistaan perjantaina 3. syyskuuta. Yeboyahin lisäksi uudella Paa se bängää -singlellä fiittaavat Bile, Gracias, Kingfish, Musta Barbaari ja Sebastian Da Costa.