Rap-duo Sofa lopettaa – kaksikko on mahdollista nähdä viimeisen kerran 10-vuotisjuhlakiertueella

Helmi Padatsu

Yhtye muistetaan myös osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -kokoonpanoa.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä, Sonja Kuittisen ja Fanni Noroilan muodostama rap-duo Sofa lopettaa yhteisen musiikkiuransa. Pitkäaikaiset ystävykset jättävät jäähyväiset festarilavoille Turun Kesärauhassa käynnistyvän 10-vuotisjuhlakiertueensa myötä.

– Ollaan iloisia ja ylpeitä meidän SOFA-matkasta ja aiotaan juhlia sitä kesällä täysin rinnoin! Vaikka jätetäänkin keikkalavat ja hyvästellään yhteinen bändi, tullaan jatkamaan hyvinä ystävinä ja yhteistä taiteellista polkua muiden projektien parissa. Olo on haikea, mutta uudesta innostunut. Tuntuu hyvältä mennä SOFA-eläkkeelle, kun kentällä on niin mieletön kirjo valovoimaisia ja vahvoja tekijöitä, kaksikko kertoo.

Parivaljakko on uransa aikana räpännyt asioista, joista hiphop-kulttuurissa ei juuri ennen ole puhuttu. Teatterikorkeakoulussa jo aikoinaan toisiinsa tutustunut kaksikko nousi yleisön tietoisuuteen EP-julkaisuillaan Se on Fakin Aitoo (2014) ja Puolukoita (2016). Sofan debyyttialbumi BFF ilmestyi muutama vuosi sitten. Pitelemättömästä live-energiastaan tunnettu duo nähtiin vuonna 2019 myös olennaisena osana Tavastiankin loppuunmyynyttä D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -rapshow’ta, joka todistettiin Flow Festivalilla ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Sofan viimeisin julkaisu Lucky Star EP ilmestyi tämän vuoden alussa.

Alta voit tsekkaa yhtyeen jäähyväiskiertueen keikkapäivät.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön All Day Agency (@alldayagency) jakama julkaisu