Raipatin 20 vuotta tekeillä ollut soololevy tulee ulos ennen vuodenvaihdetta

Ville Seppänen

Yippee-ki-yay, tontut!

Yksi suomalaisen hiphopin ikuisuusprojekteista on vihdoinkin ilmestymässä, sillä Kaucas-kokoonpanon Raipati on lopultakin saanut soololevynsä kasaan. Platta on nimeltään RAI HARD, ja se julkaistaan Monsp Recordsin kautta diginä joulukuussa vinyylipainoksen saapuessa heti 2020-luvun alkumetreillä.

Odotettu pitkäsoitto sisältää viisitoista raitaa, joista viisi on skittejä ja kaksi aiemmin julkaistuja singlejä. Ensimmäisenä singlelohkaisuna julkaistiin Paskaa jo vuonna 2015, kun taas huhtikuussa jatkoa seurasi 20 vuotta -singlen muodossa. Kummallekin kappaleelle on julkaistu video.

Pitkäsoitolla mikissä kuullaan pääasiassa aikoinaan Tuomarina tunnettua Raipatia itseään. Levyn ainoista fiiteistä vastaavat Jahvice sekä KCS-jäsenet Aztra ja Laineen Kasperi. Biittejä ovat tehneet Aztran ja Laineen ohella DJ Polarsoul, Lauri ”Pintakaasu” Aapro, DJ PeeÄl ja Katumikko. Lähes kaikkien raitojen tuotannossa näkyy Laineen ja Raipatin kädenjälki kaksikon paketoitua levyä Ylä-Malmin Ikkunatehtaalla.

Mutta miltä oman soolon julkaisu parinkymmenen vuoden vaiheilun jälkeen tuntuu?

– Onhan tää nyt erittäin juhlava fiilis, helpottunut ja onnistunut olotila on päällä. Toki kuumottaa et mitä jengi diggaa ja perinteiset luopumisen tuskat, Raipati kommentoi.

Lappeenrantalaislähtöinen artisti muistuttaa antamastaan laatulupauksesta. Osa saattaa muistaakin sen Levykauppa Äxän ensimmäiseltä Äx-Tapelta.

– ”Siit tulee yht tiukka ku Kool G Rap ja DJ Polo!”

Platan Die Hard -toimintaklassikon mainoslakanaa mukailevan kannen ja kappalelistan näet alta. Tarkka julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

01. Antimateria (biitti: Laineen Kasperi)
02. Skit #1
03. Paskaa (biitti: DJ Polarsoul)
04. All Rai (biitti: Laineen Kasperi)
05. Skit #2
06. Karikot kivikot ft. Laineen Kasperi (biitti: Laineen Kasperi)
07. Maxima (biitti: Laineen Kasperi)
08. Adrenaliinitsunami (biitti: Aztra)
09. Skit #3
10. 20 vuotta ft. Aztra, Jahvice (biitti: Aztra)
11. Skit #4
12. Pohjalimaa ja tähtisumuu (biitti: Katumikko & Laineen Kasperi)
13. Siesta (biitti: DJ PeeÄl)
14. Skit #5
15. Tequilaa ja limettii (biitti: Lauri ”Pintakaasu” Aapro)