Ponnahduslauta musiikkikentälle – tällainen oli Monspin ja HMC:n toinen bootcamp

Kira Siuruainen, Joonas Laaksonharju ja Nuppu Oinas rivissä seisomassa.
Leirillä olivat mukana muun muassa Kira Siuruainen, Joonas Laaksonharju ja Nuppu Oinas.
Lumi Ilo

Intensiivinen bootcamp antaa avaimia uusille artisteille.

Monsp Recordsin ja musiikkikustantamo HMC Publishingin suosituksi osoittautunut Rap Studio Bootcamp järjestettiin tänä syksynä toistamiseen. Edellisvuoden tapaan naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille henkilöille suunnattu ilmainen bootcamp kesti kolme päivää.

Monspin ja HMC:n puolelta mukana oli jokaisena päivänä apuna tuottajia, biisinkirjoittajia sekä mentoreita. Osallistujat jaettiin 3-4 hengen ryhmiin, jotka alkoivat tehdä yhdessä uutta biisiä alusta alkaen.

Tunnelma paikan päällä oli innostunut, eteenpäin menevä ja helmeilevä. Pelkästään sivustaseuraajana oli helppo ymmärtää, että kokemuksesta oli tulossa mieleenpainuva.

– Ollaan koko porukka tosi samalla energialla niin tähän mennessä kaikki on menny tosi kivuttomasti, leirille osallistunut Sani totesi.

Samassa ryhmässä olleet Arttu ja Iivar kertoivat myös fiiliksen olleen alusta asti hyvä. Kappaleesta oli ainakin haastatteluhetkellä tulossa juuri sellainen kuin he halusivatkin.

Leirin päätteeksi valmistuneet kappaleet esitettiin muille. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin sessioissa syntynyttä materiaalia tullaan julkaisemaan myös mixtapen muodossa.

Ensimmäisenä päivänä artistimentorina toimi Nelli Matula, joka nousi julkisuuteen allekirjoitettuaan levytyssopimuksen Rähinä Recordsin kanssa vuonna 2016. Sittemmin laulaja on jatkanut uraansa Universalilla.

– Niin magee juttu, oispa tämmönen ollu jo sillon ku ite alottelin uraa, Matula huokaisee.

Matula toteaa, että intensiivikurssilla jokainen osallistuja huomaa ja oppii varmasti paljon itsestään sekä omasta tavastaan tehdä musiikkia. Itse hän yleensä hautoo jotakin ideaa useamman päivän ennen kuin hän kertoo siitä yhteistyökumppaneilleen.

– Yhtenä haasteena täällä just varmasti onkin, että saadaan kussakin kolmessa ryhmässä kaikkien äänet kuuluviin. Kaikki eivät tietenkään välttämättä tiedä sitä omaa tapaa tehdä vielä, joten siinäkin on sitten oma opettelemisensa, Matula pohtii.

Toisena päivänä tulevia artisteja oli inspiroimassa Etta, joka oli samassa tehtävässä leirillä myös sen ensimmäisellä järjestämiskerralla. Mentorina toimimisen hän sanoo olevan palkitsevaa ja mielenkiintoista.

– On jotenkin upeeta nähdä, miten porukka tajuaa omaa tapaa tehdä musaa ryhmässä ja itekseen. Jokainen rakentaa täällä sitä omaa artistiuttaan, missä on ilo koittaa olla avuksi myös tänä vuonna, räppäri kertoo.

Kolmantena päivänä paikalla tukea ja apua oli tarjoamassa Hassan Maikal. Koko leiriä veti Monspin Ida Karimaa, jonka mukaan bootcampille pyrittiin valitsemaan osallistujia, joille leiristä uskottiin olevan hyötyä oman musiikinteon edistämisessä.

– Hyviä hakemuksia oli todella paljon ja olisi ollut ihanaa tarjota paikkaa jokaiselle!

Karimaan mielestä tunnelma kurssilla oli aivan yhtä hyvä kuin edellisenäkin vuonna. Jokainen mukanaolija heittäytyi täysillä mukaan ja innostus oli käsinkosketeltavaa.

– Kaikkien tekijöiden sekä artistimentoreiden panos leiriin oli jälleen niin tinkimättömän upea, että en voi muuta kuin ihailla ja sanoa heille nöyrimmät kiitokset mukanaolosta. Toivon että jokaiselle osallistujalle jäi fiilis että he uskaltavat uskoa itseensä musiikintekijöinä ja artisteina.

Bootcampille tulee mahdollisesti jatkoa taas ensi vuoden syksynä.