Plata o plomo? Elastinen julkaisi uutta materiaalia

Keikkasetissä jo jonkin aikaa mukana olleen kappaleen taustalla ei ole isoa tuotantotiimiä.

Rähinä Recordsin keulahahmo Elastinen on julkaissut uuden singlen nimeltä Kunnian miehiä. Kappale on kuulunut viime vuodesta asti tekijänsä live-settiin, mutta nyt se päätettiin julkaista Elastisen Vain elämää -viikon kunniaksi.

Hiukan erikoisesti Kunnian miehiä julkaistiin täysin ilman minkäänlaista ennakkopromootiota. Huomionarvoista kappaleessa on myös se, että useimmista artistin viimeaikaisista julkaisuista poiketen sen tekijätiedoista löytyy ainoastaan yksi nimi.

Kappaleella koko kansan Elastiseksi muuttunut Elaksis Kivi palaakin hiukan taaksepäin ja muistuttaa hiphop-juuristaan. ”En oo sieluuni myyny, vaik tein ihan kaikkee ku kävin plattaani promoo”, helsinkiläisartisti vakuuttelee.

Elastisen tuorein julkaisu on hänen viides singlensä muutaman vuoden takaisen Profeetat-projektin jälkeen, jos Vain elämää -julkaisut jätetään pois laskuista. Toistaiseksi uudesta levystä ei ole kuitenkaan tihkunut uutta tietoa, vaikka sitä kaavailtiin alun perin julkaistavaksi jo vuoden 2018 lopulle. Edellisen soolonsa Fintelligensin toinen osapuoli julkaisi vuonna 2015.

Tällä viikolla Elastinen on joka tapauksessa isosti esillä, sillä perjantaina Vain elämää -ohjelmassa on vuorossa Elastisen päivä. Lisäksi artisti aloittaa uuden konserttisalikiertueensa, joka starttaa Tampere-talolta torstaina 10. lokakuuta. Yksitoista paikkakuntaa kattava kiertue saa päätöksensä Helsingin Kulttuuritalolla marraskuun alkupuolella.