Pihlderberg-levymerkin tuore artistikiinnitys M.A julkaisi debyyttisinglensä

Jaro Koho

Artistin ensimmäinen julkaisu kantaa nimeä Gasolina.

Pihlderberg-levymerkin lupaava ja monipuolinen tuore artistikiinnitys M.A, oikealta nimeltään Emma Imponen, julkaisi vastikään odotetun debyyttisinglensä Gasolina. Kantaaottavista lyriikoista jo tutuksi tullutta tulokasartistia on kuultu aiemmin Rekamin viime vuonna julkaistuilla Tiikereitä ja Paremmin-nimisillä kappaleilla.

Artistilupauksen kerrotaan tällä hetkellä valmistelevan soololevyään, joka julkaistaan tänä vuonna Pihlderbergin kautta. M.A oli mukana myös hiljattain KPC-kollektiivin kiertueella, joka järjestettiin Gettomasan johdolla loppuvuodesta 2022.

Artisti avaa tuoreen biisinsä taustoja:

– Joidenkin riimeissä ei enää tunnisteta meitä ihmisinä, yksilöinä, vaan asiana, joka kuvaillaan jatkuvasti haarat auki aina saatavilla kaiken materian keskellä. Me ollaan kasvettu sen räpin parissa, joka kuvailee vähätellen kehoja ja kehon osia, mutta ei anna niiden kehojen äänille tilaa. Siinä maailmassa fanit on viettäny tunteja: ne kuunteli niitä ajatuksia, kasvoi sen ideologian mukana ja inspiroitui.

– Mun oli lopulta mahdotonta ottaa kaikki se “vaan taiteena”. Toi vastaus on vaan niiden tapa ummistaa silmät siltä maailmalta, jonka ne on luonu tänne oman tuotantonsa kautta. Siinä maailmassa meitä vähätellään, esineellistetään, pahoinpidellään ja seksuaalisesti hyväksikäytetään. Miten se eroaa oikeasta maailmasta? Mä mietin sitä ensin mun päässä ja sitten ääneen. Sillä tavalla syntyi Gasolina.

Tuoreen kappaleen tuotannosta vastaa Pihlderbergin ja KPC-kollektiivin perustaja Rekami eli tuottajanimeltään LX-Beats. Debyyttisinglelle saatiin myös Jaro Kohon ohjaama synkänpuoleinen musiikkivideo, jonka voit katsoa alta.