Pienen luokan musiikkimoguli – haastattelussa Arsalan Azizi

Arsalan Azizi ja Fetti kollaasikuvassa.
Arsalan Azizi ja Fetti.
abishek

Mikäli kasvukäyrä jatkuu samanlaisena, niin pienestä kasvaa ajan mittaan iso.

Suomalaista tapahtumakenttää rap-bileiden osalta seuranneet ovat todennäköisesti törmänneet ainakin joskus Flashbangin bilemainoksiin. Flashbangia voisikin luonnehtia uuden rap-musiikin tapahtumien kulmakiveksi ja jopa instituutioksi sen toimiessa yhtenä genren tämän hetken tärkeimmistä klubeista.

Turkulaisbileissä on nähty muutaman vuoden aikana iso osa uuden aallon kärkinimistä. Konseptin taustalla ovat paikalliset Arsalan Azizi ja Fetti, jonka moni tuntee myös hänen artistiurastaan.

Tällä viikolla ohjelmatoimisto Warner Music Live ilmoitti uudesta agentista, jolla on hyvinkin vahva kosketuspinta siihen millaisissa tapahtumissa nuoret ovat kiinnostuneita käymään. Warneria voi onnitella hyvästä peliliikkeestä, sillä talon uusi agentti selkeästi tietää mitä tekee ja tulee menemään pitkälle.

Mikäli nimi Arsalan Azizi ei sano mitään, niin nyt on hyvä hetki korjata tilanne. Lue alan ahkerimpiin ja nöyrimpiin tekijöihin lukeutuvan hahmon haastattelu alta.

Kuka on Arsalan Azizi?

Nuori tekijä Turusta joka elää kulttuuri edellä, intohimoisesti rap ja hiphop sydämessä. Tunnetusti tapahtumanjärjestäjä ja nykyisin myös pienen luokan musiikkimoguli, tai ainakin siltä tuntuu, kun ajattelee kuinka paljon ihmiset lähettelee mulle niiden demoja.

Mikä on Flashbang?

​Alun perin täsmäisku Turun kuihtuneelle yöelämälle, nykyisin kaupungin sekä kulttuurituotannon rajoja rikkova laajempi streetkulttuurikonsepti. Flashbang on siis kahden turkulaisen luotsaama ikuisuusprojekti joka kasvaa kasvamistaan. Pohjimmiltaan kuitenkin kyseessä on pop up -tapahtuma, jossa nähdään sekä tunnetumpia että underground-skenessä vaikuttavia hahmoja ja esiintyjiä.

Flashbangin toinen osapuoli on enemmän kulisseissa operoiva Fetti. Miten tutustuitte?

Tutustuimme turkulaisessa Ravintola Blankossa eräällä rap-keikalla vuonna 2019. Molempia ärsytti silloisen tapahtuman ihmismäärän vähäisyys ja yhdistynyt uho siitä kuinka tapahtumia pitäisi järjestää sytytti säkenöivän yhteistyön. Menimme heti seuraavalla viikolla lounastamaan samaan ravintolaan ja suunnittelimme konseptin ensimmäisen askeleen: tapahtuma Turussa, jossa olisi sekä isompia että pienempiä artisteja ja että katumuoti olisi vahvasti läsnä illan aikana. Toteutimmekin silloin ensimmäiset bileet siinä samaisessa paikassa josta kaikki oli lähtenytkin. Se ilta räjähti.

Mistä nimi Flashbang tulee?

Halusimme konseptille jonkun helposti muistettavan nimen jota ihminen ei muuten kuitenkaan arkikielessä käyttäisi, mutta joka samaan aikaan kuvastaa tapahtumiamme verbaalisesti: bileet jotka räjähtävät ihmisistä ja valovoimaisista keikoista. ”Flashbang” itsessään onkin siis tietenkin valokranaatti joka on usein ihmisille joko intistä tai peleistä tuttu, ja niille joille ei ole, sanat ”flash” ja ”bang” varmasti tuovat mieleen juuri niitä asioita mihin pyrittiin. Konseptin ajatuksena on muutenkin ”to come with a flash and leave with a bang”, eli yksittäinen mieleenpainuva ilta.Rajaton budjetti ja festarit?

Siellä olisi varmaan meidän molempien lempparit kansainvälisistä artisteista eli Drake ja Lil Uzi Vert. Pharrell Williams olis kyllä iso bonus!

Miltä tulevaisuus näyttää livekentällä ja Flashbangin suhteen?

Valoisalta. Odotan innolla haasteita mitä livekenttä tuo ja kaikkien sunnittelemiemme konseptien järjestämistä. Flashbang on kasvava brändi, jonka kasvukäyrä toivottavasti etenee samaan suuntaan kuin ennenkin. En tässä voi siitä sen enempää paljastaa mutta ”isoi juttui tulos”.

Kerro vielä Above Music Entertainmentista?

Above Music Entertainment, toinen Arsan projekti, toivon mukaan ei tule olemaan pelkkä musiikki-label, vaan kätkee sisälleen jotain isompaa.

Vapaa sana tämän hetken ”skenen tilanteesta”. Onko jotain mitä haluaisit muuttaa tai toivoisit?

Toivotan ainakin tsemppaukset kaikille muille keikkojen järjestäjille ja keikkailijoille, koska jokaisen illan kohdalla joudutaan vieläkin miettimään että voiko järjestää, millaisia iltoja tulee olemaan ja tuleeko jengiä tai ylipäänsä saako edes tulla ihmisiä.

Skenen tilasta musiikillisesti taas voisin sanoa että rap-skene vaikuttaa voivan hyvin. Toivomme että artistit tekisivät paljon yhteistöitä keskenään ja että musaskene pysyy riidattomana ja rauhallisena; taiteena, josta kaikki voivat nauttia.

Lempialbumisi tältä vuodelta Suomesta ja maailmalta?

Lempialbumini maailmalta on J. Colen The Off-Season. Suomesta Pyrythekidin KID2 ja Fettin tuleva albumi.

Loppuun top 3 asiaa Turussa?

1. Ravintola Blankon lammaspasta / Yasukon Keittiön karaage-kana.
2. Kesä ja Aurajoki, Turussa paistaa lähes aina aurinko.
3. Kupittaan futiskentät.

Flashbang järjestetään seuraavan kerran Turun Studio-yökerhossa perjantaina 5. marraskuuta. Tapahtumasta kiinnostuneiden kannattaa ottaa seurantaan Flashbangin Instagram-tili.