Palefacen suomenkielisestä läpimurrosta julkaistaan erikoispainos – kannen tarrassa on ”suositus” epätodennäköiseltä nimeltä

Nico Backström

Helsinki-Shangri-Lan uudella vinyylipainoksella on lisämateriaalina livetaltiointi.

Erittäin tuotteliaana artistina tunnettu Paleface jatkaa vinyyliuusintapainosten sarjaansa julkaisemalla 10-vuotisjuhlapainoksen Helsinki-Shangri-La -klassikostaan. Levyn aiemmat vinyylipainokset ovat olleet jo vuosikausia loppuunmyytyjä.

Uudella 10-vuotisjuhlapainoksella on mukana aiemmilta painoksilta puuttuneiden mutta CD-versiolta löytyneiden skittien lisäksi heinäkuussa 2011 Tampereen YO-talolla äänitetty livelevy. Tuplavinyyli tulee aiemmista vinyylipainoksista poiketen gatefold-kansissa.

Oma lukunsa on 10-vuotisjuhlapainoksen kannen niin sanottu ”hype sticker”. Rumban ja Soundin suosituksien ohella siihen on laitettu lainaus Jussi Halla-Aholta, jonka ääntä kuullaan YO-talon livetaltioinnin alussa samplen muodossa.

https://www.instagram.com/p/B9rL-sVJqOA/

Helsinki-Shangri-La toimi aikoinaan Palefacen suomenkielisenä läpimurtolevynä rikkoessaan platinarajan ja tuodessaan tekijälleen kolme Emma-patsasta sekä lukuisia muita tunnustuksia. Syksyllä 2010 ilmestyneestä levystä julkaistiin seuraavana vuonna remixalbumi nimeltä Palaneen käryä.

Levyn ympärille on julkistettu myös juhlakiertue, jonka keikoilla Palefacen kanssa lavalle nousee rivinsä uudelleen koonnut Räjähtävä Nyrkki -yhtye. Kiertueen oli tarkoitus alkaa tässä kuussa, mutta koronaviruksen takia ainakin osa keikoista joudutaan perumaan tai siirtämään. Peruuntuneiden keikkojen osalta tullaan neuvottelemaan uudet päivämäärät.

Helsinki-Shangri-La -albumin 10-vuotisjuhlapainos julkaistaan vinyylillä perjantaina 17. huhtikuuta. Levy on mahdollista tilata ennakkoon ainakin Levykauppa Äxästä ja Rolling Recordsista.