Onnistuneen paluun tehnyt Cypress Hill saapuu Suomeen

Cypress Hill -yhtye poseeraa ulkona New Yorkin edustalla.
Cypress Hill nähtiin viimeksi Seinäjoella vuonna 2010.

Provinssin ensimmäinen ohjelmakattaus on julkistettu.

Viime kesänä 78 000 kävijää koonnut Provinssi järjestetään Seinäjoella jälleen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 27.-29. kesäkuuta. Torstaista lauantaihin järjestettävän festivaalin ensimmäiset artistikiinnitykset on nyt julkistettu, ja samalla edullisemmat 3pv early bird -liput ovat tulleet myyntiin.

Uutisoimme eilen hiphopin isoimpiin klassikkonimiin kuuluvan, mutta silti ajankohtaisen Nasin kiinnityksestä Helsingin Sideways-festareille. Provinssi lyö yhtä lailla kovan kortin pöytään, sillä Seinäjoelle saapuu ensi kesänä Cypress Hill.

Vuonna 1988 perustettu ryhmä teki pitkän hiljaiselon jälkeen onnistuneen paluun hehkutetulla Elephants on Acid -albumillaan, joka julkaistiin syyskuussa. DJ Muggsin kokonaan tuottama ja hänen unensa inspiroima kokonaisuus yhdistää tanakat hiphop-soundit raskaaseen rockiin sekoittaen samalla mukaan itämaisia mausteita. Levy on länsirannikolta ponnistaneen ja ensimmäisenä latinotaustaisena hiphop-yhtyeenä platinaa myyneen kokoonpanon psykedeelisin albumi.

Useilla klassikkojulkaisuillaan nimensä historiankirjoihin painanut Cypress Hill nähtiin Seinäjoella viimeksi vuonna 2010. Nasaaliäänestään tunnettu yhtyeen keulahahmo B-Real oli paikalla myös viime vuonna. Tuolloin Provinssin päälavalle nousi Cypress Hillin, Public Enemyn ja Rage Against the Machinen jäsenistä muodostettu Prophets of Rage.

Kotimaisista urbaanin musiikin nimistä tapahtumaan on julkistettu Gasellit ja JVG. Muut artistikiinnitykset näet täältä.