”Näin ne Pohjois-Afrikan pojat tahkoo” – Yacinen viimeinen indiejulkaisu on mixtape

Sanni Kettunen

Uudella singlellä fiittaa Taha Teki Sen Taas.

Tänä vuonna tekemisensä uudelle tasolle nostanut algerialais-suomalainen omakustanneartisti Yacine on juhannuksen alla samoissa tunnelmissa kuin muutkin suomalaiset. Se ei kuitenkaan estä uuden musiikin julkaisemista, vaikka fokus onkin tällä hetkellä hiukan muualla.

– Sain vihdoin pääsykokeet pois alta ja käytin osan kesälomast siihen, nyt päässy ottaa iisii ja käyny töissä. Nauttinu hyvistä keleistä. Just enne pääsykoelukui oli tosi luova hetki, tein useita biisejä maalis-toukokuu akselilla. Mut nyt ottanu vaa nii iisii et teen taas ku se tuntuu hyvält.

Yksi luovan kauden tuotoksista on Yacinen tuore single POJAT, jolla fiittaa Taha Teki Sen Taas. Kaksikko linkkasi toissavuonna, kun artisti-tuottaja fiilisteli Yacinen Air Jordan -biisiä ja he pääsivät tutustumaan yhteisen kaverin kautta.

– Jaetaan pohjois-afrikkalainen tausta sekä sama etunimi ja tultiin hyvin juttuun muuten vaa, nii hommat on rullaillu siitä saakka, Taha sanoo.

Yacine ja Taha ovat sittemmin käyttäneet paljon samaa studiota ja lähetelleet toisilleen biisejä kuullakseen palautetta tai saadakseen lisämausteita niille. Yhteisiä kappaleita on syntynyt useita, joista osa tosin on jo kadonnut bittiavaruuteen.

Yhteisten kappaleiden ohella ulos on tarkoitus laittaa kesän mittaan biisejä, joissa on mukana myös Tahan oma yhtye eli hiljattain Killah Recordsille sainattu EL’o. Tahan tuotantoa tullaankin kuulemaan useilla Yacinen tulevilla kappaleilla.

POJAT on osa Yacinen tulevaa mixtapea, joka julkaistaan elo-syyskuussa. Projektia ovat olleet tuottamassa Aitio, PlainoThomaz sekä Taha Teki Sen Taas ja sillä tullaan kuulemaan fiittaajia, jotka paljastetaan myöhemmin.

Seitsemän tai kahdeksan raidan kokonaisuus tulee olemaan Yacinen viimeinen julkaisu omakustanneartistina. Tulevista julkaisukuvioistaan artisti ei toistaiseksi halua huudella liikaa etukäteen.

Sen sijaan tulevasta keikkaansa Yacine on valmis haippaamaan: kesällä hänet on mahdollista nähdä livenä ainakin Flashbang-bileissä Turussa. Illan pääesiintyjäksi on buukattu MELO, ja tapahtuma toimiikin samalla GLITTER-albumin viivästyneinä levyjulkkareina.

Kuuntele POJAT alta. Kappaleen lyriikat näet Klangin lyriikkaosiosta.