MUSTA SADE julkaisi plattansa nimikkoraidan – itse albumi tulee ulos hiukan poikkeavalla mallilla

Iiro Kuosmanen

Nelikon kokopitkää ei tarvitse odottaa enää kauaa.

Joulukuussa ensimmäisellä singlellään esittäytynyt MUSTA SADE on tiputtanut tonteille toisen ja samalla viimeisen ennakkopalan tulevalta debyyttialbumiltaan. Tarbash Luodin, JV:n, Eevil Stöön ja Pehmee Goon muodostama nelikko jatkaa rujolla linjalla myös uudella AYO-kappaleella.

Mutta millaisena MUSTA SADE iskee tällä kertaa niskaan? Katakombin tiedottajalla on kielikuvat hallussa niin kuin Rolling Stonesilla, joten lainataan suoraan tiedotetta:

”Pehmee Goon vainoharhainen tuotanto rullaa painavasti ja määrätietoisesti kuin ruuhkabussi loskan keskellä. Yksinkertaisista palasista koostuva tausta saa kuuntelijan katselemaan olkansa yli samaan aikaan, kun tanakka rumpukomppi läpsii korville juuria myöten. Pehmee Goonin tausta antaakin räppärikolmikon verseille tilaa loistaa, kuten pimeä taivas tähdilleen.

Lyyrisen sanansäilän mestareilta Tarbash Luodilta, JV:ltä ja Eevil Stööltä voi odottaa jälleen hyytävää pudotusta, kuten jo aiemmalta sinkulta muistamme. Dysforisia kielikuvia, haisevaa flyshittiä ja busseja kaatavaa flouausta sisältävä single AYO saa kovakorvaisimmatkin kaverit katselemaan kuraisia kengänkärkiään. Mustan sateen alkemistit todistavatkin jälleen kuinka kaunista ja karaisevaa voi ehta hiphop olla.”

Kappale on osa kokoonpanon samannimistä albumia, jolta tulee löytymään singlelohkaisujen ohella seitsemän muuta raitaa. Niitä tosin ei kannata etsiä ihan heti julkaisun yhteydessä suoratoistopalveluista, sillä platta julkaistaan ensin CD:nä ja digitaalisena latauksena.

– We keep it lowkey ku ala-asteen avain. Halutaan toimia suoraan mahdollisten fanien kanssa ja mennä takas aikaan jolloin julkaisut merkitsi vielä jotain eikä ainoastaan tapahtunut luurin näytöllä, Tarbash Luoti sanoo.

Yhtenä viikonloppuna purkitettu pitkäsoitto on Luodin mukaan kova paketti underground-kampetta ja siksi sen julkaisu hoidetaan asianmukaisella tyylillä. Lisäksi CD:n ostajille on tiedossa jotain spessua josta tiedotetaan myöhemmin.

Levy julkaistaan perjantaina 11. maaliskuuta. Kuuntele tuore single alta.