Mikael Gabrielin tauko on ohi – inspiraatio uuteen musiikkiin löytyi Japanista

Viivi Huuska

Viikonloppuna julkaistavan singlen video kuvattiin Tokiossa.

Sosiaalisessa mediassa alkuviikosta uudelleen aktivoitunut Mikael Gabriel päättää vuoden mittaisen julkaisutaukonsa lauantai-iltana 7. maaliskuuta. Helmikuun lopussa 30 vuotta täyttänyt artisti julkaisee tuolloin paluusinglensä Löytäjä saa pitää.

Uuden materiaalin tekeminen sai alkunsa viime kesänä, kun Mikael Gabriel matkaili Japanissa. Tasoi Recordsin perustaja palasi Tokioon tammikuussa, jolloin viikonloppuna julkaistavalle kappaleelle kuvattiin Viivi Huuskan ohjaama video.

– Loma kaikesta on tehnyt mulle hyvää. Elämä on tuntuu erilaiselta nyt, kun on saanut kunnolla levättyä. Uus musiikki alkoi syntyä ihan itsestään ja sen tekeminen on tuntunut todella hyvältä. Nää mun uudet biisit on syntynyt valojen täyttämässä Japanissa ja keskellä metsää Suomessa. Kaks hyvin erilaista paikkaa, mutta joissa kummassakin tunnen olevani kotona. Löytäjä saa pitää on ensimmäinen biisi joka tehtiin ja se tuntui myös oikealta valinnalta ensimmäiseksi sinkuksi mun seuraavalta albumilta, Mikael Gabriel kertoo tiedotteessa.

Kappale kuullaan tuoreeltaan lauantai-illan UMK-finaalissa. Samalla esitellään Mikael Gabrielin uusi yhtye, jonka kanssa hän lähtee keikoille kesäkuussa.

– UMK tulee olemaan erityinen. Show tulee olemaan jotain mitä en oo koskaan aikaisemmin päässyt tekemään. Oon aina ollut visuaalinen ja panostanut siihen puoleen myös musiikissani, mutta tämän kanssa sukelletaan aivan uuteen maailmaan. UMK-show tulee olemaan pysäyttävä ja todella pieteetillä rakennettu huikean työryhmän kanssa, artisti jatkaa.

Tulevana kesänä Mikael Gabriel keikkailee useilla festareilla. Keikkoja on toistaiseksi julkistettu neljätoista eri puolille Suomea, listan niistä näet alta.

Pe 5.6. Kaarina, Saaristo Open
To 18.6. Rauma, RMJ
Pe 19.6. Nilsiä, Tahko Juhannus
La 20.6. Jämsä, Himos Juhannus
Pe 3.7. Turku, Ruisrock
La 4.7. Hämeenlinna, Wanaja Festival
La 18.7. Tampere, Tammerfest
TBA Seinäjoki, Solar Sound Festival
La 25.7. Oulu, Qstock
Pe 31.7. Kemi, Satama Open Air
La 1.8. Turku, Aura Fest
Pe 7.8. Helsinki, Weekend Festival
Pe 14.8. Rovaniemi, Simerock
Pe 28.8. Savonlinna, Sininen Hekuma