Mercedes Bentso kuoppaa entisen artistiminänsä ja jatkaa uraansa uudella nimellä – ensimmäinen julkaisu Sony Musicin kautta

Aino Suni

Mercedes Bentso on kuollut, eläköön Mercedes!

Aiemmin Mercedes Bentso -nimeä käyttänyt artisti vaihtaa nimeään, ja esiintyy jatkossa nimellä Mercedes. Tänään julkaistu tulevan levyn intro-kappale Laura Palmer on hyvästijättö entiselle artistiminälle. Biisi on myös artistin ensimmäinen julkaisu uuden levy-yhtiön, Sony Musicin kautta.

Mercedes, oikealta nimeltä Linda-Maria Raninen, kiinnitettiin Sony Musicille keväällä 2021. Uuden suunnan urallaan ottanut ja aiemmin Mercedes Bentso -nimellä musiikkia tehnyt artisti halusi vaihtaa levy-yhtiön lisäksi myös taiteilijanimensä, sillä täysin uudenlaisen musiikin tekeminen vanhalla nimellä ei tuntunut enää oikealta.

Ensimmäisellä singlellään artisti antaa lyriikoissaan kehyksen tulevan albumin toistuvalle teemalle, jossa häivytetään rajaa siitä, milloin puhutaan mielen sisäisestä kamppailusta ja milloin koko maailmaa koskettavasta sodasta. Tästä kertoo muun muassa laini  ”Mieli on sodas niinku Lana Del Reyl, mut mun silmät on vihreet ku Zelenskyin paita”. Tuoreella kappaleella ja myöhemmin myös tulevalla projektillaan artisti kritisoi omaa julkisuuskuvaansa Mercedes Bentsona.

Ylihuomenna, perjantaina 21. huhtikuuta, julkaistaan jo levyn toinen single Musta leski, josta ilmestyy myös samana päivänä musiikkivideo. Molemmat videot on ohjannut elokuvaohjaajana ja käsikirjoittajana tunnettu Aino Suni. Molemmat biisit ja myöhemmin tänä vuonna julkaistavan Mercedes-albumin on tuottanut muun muassa Kuningasidea-yhtyeestä tuttu Väinö Wallenius.

Tsekkaa alta ensimmäinen musavideo, josta voit samalla myös lukea lyriikat.