Mauno Gangin Rosvo sainattiin Katakombille

Joni Tuori

Turkulaisartistilta kuullaan tuoretta materiaalia tällä viikolla.

Eevil Stöön perustama Katakombi Records on kiinnittänyt uuden nimen listoilleen. Levy-yhtiön tuorein vahvistus on Rosvo, jota on viimeksi kuultu NCO:n maaliskuussa ilmestyneellä albumilla.

Mauno Gang -kollektiivissa vaikuttava Rosvo levytti aiemmin Överdogille, joka julkaisi artistin Headshottei-debyyttialbumin toissavuonna. Uusi diili syntyi osittain samaan klikkiin kuuluvan NCO:n ansiosta.

– Ollaan Stöön kanssa tunnettu jo Mauno Gang -ajoilta ja se on aina supportannu meijän meininkii. Stöö oli kuullut NCO:lta et mulla on uutta musaa valmiina ja pyysi mua sen kautta laittaa sille viestiä. Pistin koodii, lähin illaks Helsinkiin, soitin mun musaa Katakombin pyöreelle pöydälle ja ne fiilas mun juttuu. Siitä meijän yhteistyö alko Katakombin kanssa, Rosvo kertaa.

Muista Mauno Gang -jäsenistä NCO levyttää Skorpionille, Musta Hanhi Överdogille ja Dizzy Killah Recordsille. Täysin itsenäisesti musiikkiaan julkaisee tällä hetkellä ainoastaan entinen Skorpioni-artisti FETTI.

Mauno Gangin nuorimman edustajan ensimmäinen julkaisu uudella labelilla on Sattaliten tuottama single Mä nään sut. Kappale on osa turkulaisen tulevaa EP:tä, jolla artisti laajentaa soundimaailmaansa.

– EP kantaa nimeä Blanko EP ja sisältää kuusi biisiä mun ajatuksia viime syksyltä. Biisit on valmiita ja sitä voi oottaa viel tänä vuonna, mutta siitä myöhemmin viel!

Yksityiskohtiin ei siis vielä mennä, mutta ainakin tämänhetkiset tiedot projektista saa monet kuulemaan päässään Hopeen äänen. Viittaako sen titteli todella samaan paikkaan kuin Hopee vuoden 2000 Päästä parhaasta -klassikolla?

– EP:n nimi synty ihan viime tingassa. Vietin Blankossa aika paljon aikaa tohon aikaan ku kirjotin tota EP:tä, joten se sopi mun mielestä sinetöimään ton. Shoutout Jaana!

Katakombi Records julkaisee Rosvon singlen perjantaina 30. heinäkuuta. Kappale saa samalla musiikkivideon.