Loasteezen tämäniltaisissa synttäribileissä nähdään 1990-luvun nykiräpin klassikkonimi Smif-N-Wessun

Loasteeze kuvasi Smif-N-Wessunin eli Tekin ja Steelen kesäkuussa Prahassa.
Loasteeze

Steezy heitti Klangille omat tärppinsä kaksikon tuotannosta.

Ihan jokaisen räppipään synttäreillä ei nähdä tänä kesänä 90-luvun nykiräpin klassikkonimiä, mutta tilanne on toinen jos nimesi sattuu olemaan Loasteeze. Tuottajana ja ennen kaikkea DJ:nä tunnettu työmyyrä järjestää tänään tiistaina synttäribileensä On The Rocksissa, jonne saapuu brooklyniläinen Smif-N-Wessun.

Lisäksi samoissa bileissä pääkaupungin ytimessä nähdään Sairas T, Lyömättömät, OG Ulla-Maija, MPC & Kimbo sekä Lazy & Siho. Mikäli Loasteeze jatkaa riman nostamista samaan tahtiin, niin muutaman vuoden päästä pirskeisiin tulee keikalle varmaankin Nas?

Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle, vaan palataan hetkeksi ajassa taaksepäin. Ensimmäisen kerran Loasteeze tapasi Tekin ja Steelen muutaman vuoden takaisissa Flow Mo Anniversary -bileissä Tavastialla. Kesäkuussa heidän tiensä poikkesivat uudestaan, kun Steezy oli Masta Acen rundin yhteydessä keikalla samassa ulkoilmatapahtumassa kuin Boot Camp Clikissäkin vaikuttava kaksikko.

– Breukelen ”Brooklyn” vedettiin ekaa kertaa ikinä livenä niin että Smif-N-Wessun oli mukana. Seuraavana päivänä ajettiin Prahaan viettää vapaapäiviä ja jätkät tuli meijän mukaan, Loasteeze sanoo.

Loasteezen alkuperäisenä ajatuksena oli tuoda hänen yhteistyökumppaninsa Masta Ace Suomeen, mutta se ei onnistunut aikataulusyistä. Samassa autossa oli kuitenkin äskettäin uuden albumin julkaissut ysäriräpin tehonyrkki.

– Käännyin takapenkille ja kysyin et tuutteko vetää. Sit hiottii diilit loppuun myöhemmin. Prahaan ku päästiin vedettiin pienet kuvaukset koska sieltä löyty pari hyvää spottia ja piti käyttää totta kai tilaisuus hyväks, valokuvaajanakin kunnostautunut Loasteeze kertaa.

Näin ne hommat hoidetaan. Muun muassa Raekwonin ja Rick Rossin fiiteillä maustetun Smif-N-Wessunin The All -pitkäsoiton saat otettua kuunteluun alta.

Loasteeze heitti kommenttiensa lisäksi Klangille omat tärppinsä Smif-N-Wessunin tuotannosta. Ota ainakin nämä haltuun!

Bucktown

”Jos ysäri boom bap pitäs tiivistää yhteen biisiin nii tää se ois. Soitin yhes vaihees tän joka keikalla.”

Monumental

”Itelle kolahti heti tää biitti. Laulukertsi joka tarttuu sillee hyväl tavalla.”

Wreckonize remix

”Tätä tuli kuunneltuu skidinä iha jumalattoman paljon. Ja edelleen.”

Let It Go

”Uuden levyn eka sinkku joka kerto välittömästi ku eka snare iski et on tulossa hyvä levy. Eikä todellakaan pettäny.”

Ennakkoliput tapahtumaan myy Tiketti ja myös ovelta on mahdollista ostaa flabat 23 euron kappalehintaan. Tapahtuman aikataulut ja muut tiedot kannattaa tarkistaa Facebookista. Klangi onnittelee työmyyrää!