Leikittelyä genrejen rajoilla – tällaista musiikkia Ruma tekee täydellä sydämellä

Ruma pyyhkii otsaansa rannehikinauhan avulla.
Ruma suunnittelee julkaisevan albuminsa piakkoin.

Räppärin tulevalta albumilta voi odottaa suuria tunteita ja orgaanista soundia.

Viimeisen muutaman vuoden aikana kovien nimien kanssa keikkaillut Ruma suunnittelee julkaisevansa uuden albumin tämän vuoden loppupuolella tai tammikuun alussa.

Juurevasta R&B-musiikista, sielukkaasta räpistä sekä popista vaikutteensa ammentavan artistin albumilla tulee olemaan sekoitus rap-, rnb- ja house-musiikin elementtejä.

Aiempaa musiikkiasi kuvaillaan poikkeavaksi muista suomalaisista räppäreistä. Mitä tulevalta albumiltasi voidaan odottaa?

– Tää albumi tulee olemaan tosi mun näköinen kokonaisuus. Kokonaisuutena albumi ei missään nimessä ole tasapaksuinen kakku vaan läiskyvä kokonaisuus mun musiikille tuttuun tapaan.

Julkaisit vuonna 2020 uutta musiikkia. Poikkeaako uusi albumisi paljon tästä?

– Soundistisella tavalla hyvin iso ero. Uudessa musiikissa on myös orgaanista soundia mukana. Ollaan myös leikitty aika paljon genrejen rajoilla. Tätä on ollut tosi vapauttavaa tehdä ihan fiilis pohjalta ja sydän auki mentaliteetilla. Vaikka biiseissä leikitellään eri tyylilajeilla, niin räppii tää kuitenkin on,  mut ei silleen niin orjallisesti!

Minkälaisen fiiliksen haluat välittää kuuntelijoille?

– Edelliset sinkut viimeisen vuoden aikana ovat olleet aikalailla vain iloista musiikkia ja nyt halusin tuoda esille vielä itestäni yhden uuden puolen esille. Näin koronan aikana on tullut käsiteltyä myös synkempiä aiheita kuten paniikkihäiriöitä sekä masennusta. Toivon, että albumilla esiintyvien iloisten biisien lisäksi nää surullisemmat voi toimii jonkinlaisena tukena, vähän niin kuin erobiisit.

Julkaisette yhteiskappaleen Seksikkään Suklaan kanssa. Onko tulevalla albumillasi muitakin artisteja mukana?

– Joo on! Meillä tulee Seksikkään Suklaan kanssa aika tanssilattioille sopiva biisi. Haluun ennen levyä näissä sinkuissa mennä aika genrejen äärirajoilla joten tää on albumin kaikista house-painoitteisin kappale.  Tulevalla albumilla tulee olemaan mukana Seksikkään Suklaan lisäksi Eden, Rankkalinna, Louhi Fatt sekä ehkäpä yks yllätysfiittaus!

Ruman ja Seksikkään Suklaan yhteiskappale Ei natsaa julkaistaan tänä perjantaina kaikissa suoratoistopalveluissa.