Kyynel on arvoitus käärittynä mysteeriin pulman sisällä

Haastattelussa urbaanin musiikin salaperäisin tulokas.

Kyynel? Töölö Surupoika Records? Ex Tuuttikzen kaveri?

Internetin tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet tähän hahmoon jo törmätä. Kiinnostusta ovat herättäneet etenkin YouTubeen ladatut melankoliset kappaleet, joille on animoitu poikkeuksellisen hienot videot.

Niistä Hologrammin taustalla on jopa Emma-palkittua osaamista. Silti kukaan ei tiedä salaperäisestä artistista oikeastaan mitään.

Kyynel onnistui herättämään Klangin kiinnostuksen, joten otimme yhteyttä anonyyminä pysyttelevään artistiin. Lue haastattelu alta.

Kuka on mystinen Kyynel?

– Kyynel on surumielinen, yksinäinen poika, joka purkaa ongelmiaan musiikkinsa kautta.

Kyynel on päättänyt salata todellisen identiteettinsä. Miksi tällainen ratkaisu?

– Kyynel haluaa keskittyä musiikkiinsa ja toivoo muiden tekevän samoin.

Jatkoa edelliseen, miten Kyynel toteuttaa livekeikat vai tekeekö Kyynel livekeikkoja?

– Debyyttikeikka oli jo sovittu muuan All Day ON! -festivaaleille, jotka valitettavasti jouduttiin perumaan. Toisin sanoen, Kyynel aikoo keikkailla. Se miten keikat toteutuvat jääköön vielä mysteeriksi.

Kyyneleen suru on lähes käsin kosketeltavaa. Mistä se kumpuaa?

– Kyyneleen musiikki syntyy surusta. Surusta, joka on syntynyt toisen menettämisestä. Jäljellä on vain loputon yksinäisyys. Kyyneleen työkaluina toimivat itsesääli, syyttely, toivottomuus ja romantisointi. Vuosia kestäneen murheen ja surun jälkeen mikään ei tunnu miltään. Kaikki on kuollut ympäriltä, eikä seinääkään enää korista pentagrammi. Vai onko kaikki lopultakin vain harhaa, kuvitelmaa?

Kyyneleen kappaleet löytyvät Töölö Surupoika Records -kanavalta, onko taustalla kenties artistikollektiivi vai Kyynel yksin?

– Töölö Surupoika Recordsin taustalta löytyy kollektiivi. Mainittakoon tässä vaiheessa vaikka Kyyneleen luottotuottajat Elia Da Vinci ja Carlos Zamol, joka tunnetaan paremmin nimellä zzamol20k.

Kyyneleen musiikkivideot ovat toinen toistaan upeampia, kuka näiden tekeleiden takana on?

– Videoiden takana on pääsääntöisesti RosRed-taiteilijanimellä tunnettu taituri. Yhden videon, Hologrammin, taustalta löytyy JNORTTONI.

Kuka on Kyyneleen idoli?

– Kyynel ei niinkään välitä ihmisten ihannoinnista. Sanoisin siis, että varsinaista esikuvaa Kyyneleellä ei ole. Jos arvostuksesta puhutaan, niin vastaan äiti.

Mistä Kyynel ja Ex Tuuttiz tuntevat toisensa?

– Muistikuvat ensitapaamisesta ovat hatarat. Mutta sanotaanko näin, että olemme tutustuneet Helsingin yöelämässä vuosia, vuosia sitten. Sydämellinen ystävä.

Onko odotettavissa kokonaista albumia Kyyneleeltä?

Kyyneleellä ei ole tapana suunnitella tulevaisuutta. Tähän mainittakoon, että Kyyneleen tulevaisuus on jo kertaalleen varastettu. Mutta en näe poissuljettuna ajatusta, että julkaisisin albumikokonaisuuden. Selvää on kuitenkin se, että musiikkia on tulossa. Tällä hetkellä koen, että se on lähes ainoa työkaluni käsitellä ongelmiani. Aika päivä kerrallaan tässä mennään.

Mitä Kyynel ajattelee juuri nyt?

– Aamukahvia, joka ei tule toteutumaan. Luonnollisesti ajattelen myös globaalia tilannetta maailmassa. Toivon kaikille voimia ja jaksamista näiden outojen aikojen keskellä. Pysykää kotona, pysykää terveenä.