Kalevacation 3 on nyt täällä – Kalle Kinos ja Tiedemies julkaisivat konseptinsa kolmannen osan

Kalle Saarinen

Artistien yhteisprojektin kolmas osa on nyt julkaistu.

Tiedemiehen tuottama ja Kalle Kinoksen käsialaa olevat tekstit muodostavat Kalevacationin-konseptin uusimman osan sydämen.

Kalevacation-levyt tuottanut Tiedemies on monelle tuttu artistina sekä tuottajana muun muassa Flegmaatikot-yhtyeestä. Kolmannesta osasta julkaistiin jo aiemmin single T.O.L.E, josta uutisoimme aiemmin.

Kinoksen uudella levyllä kuultavia kappaleita ollaan äänitetty hyvin erilaisissa sijainneissa, joihin kerrotaan kuuluvan saari Näsijärvellä, hotelli Amsterdamin keskustassa ja Kalliossa sijaitseva kellaristudio.

– Mukana on isossa ”co-starring” roolissa myös jannu eli Parkano, kenen kans alotin räppää, Silkinpehmee on ollut äänittäjän ja voksutuottajan roolissa myös. kuten kaikissa aiemmissakin Kalevacationeissa, Kinos kertoo.

Kalevacation 3:ssa Kinos ja Tiedemies nojautuvat toimivaksi havaittuun konseptiin eli elokuvalliseen ja sample-painoitteista räppiä sisältävään tunnelmaan. Projektista julkaistiin myös CD-versio.

Konseptin ensimmäinen osa julki jo 2018

Kalevacation-konseptin ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 2018, josta parin vuoden päästä julkaistiin projektille ensimmäinen jatko-osa. Konseptissa on pysynyt mukana samat tekijät alusta asti.

Uusin osa otettiin artistin mielestä vastaan juuri artistin toivomalla tavalla.

– Palaute on ollu mahtavaa. Laajaa ja pääosin positiivista, päät on nyökänny ympäri Suomen ja osa räppäreistä vähän suuttunukin mikä on punchline-räppiä tehdessä tavotekin, hän naurahtaa.

Kalevacation tulee artistin mukaan jatkumaan ikuisesti.

– Tää ei oo mikään päätös trilogialle, haluttiin Tiedemiehen kanssa enemmän soul sample -fiilistä tähän kun aiempiin. Sanomana että tappio opettaa luovutus ei, that is about it!

Kinoksen kesälle bookattuihin keikkapaikkoihin lukeutuu mukaan muun muassa Blockfest.

– Upeeta päästä keikoille ja etenkin festarit lämmittelee kivasti! Nyt kun ollu pari kesää himassa niin tää kesä mennään isosti, hän toteaa.