Kahden hengen luokkakokous – Musta Hanhi ja Olli Antonio eksistentiaalisessa kriisissä

Pyry Kivi

Samalla Luokka ’19 -videolla mukana olleet artistit lyöttäytyivät yhteen.

Musta Hanhi jatkaa kohti uusia ulottuvuuksia. Nyt turkulaisen tulevalta neljänneltä kokonaisuudelta on julkaistu single Katse, joka kuljettaa Mauno Gang -jäsenen yhä kauemmas hänen uransa alkuaikojen trap-soundista.

Kappaleella fiittaa Olli Antonio, jota kuultiin viimeksi Mactopiaksen tuoreella singlellä. Mustan Hanhi bondasi lahtelaisen kanssa toissavuotisen Luokka ’19 -videon kuvauksissa.

Olli Antonio onkin luonteva fiittaaja kappaleelle, sillä sen soundissa on jotain samaa kuin Negatiivisten Nuorten tuotannossa. Teinipunkkia muistuttava tuotanto vie kuuntelijan takaisin 2000-luvun alkuun samalla kun vokalisteilla on meneillään eksistentiaalinen kriisi iän karttuessa.

– Biisillä käydään aitoja keloja läpi. Ehkä iskevin teemana on aikuistuminen tai sen pakko, Musta Hanhi sanoo.

Lisäksi sanoituksissa pohditaan esimerkiksi terapian tarvetta ja muita keinoja eteenpäin pääsemiseksi kriisin hetkellä. Kokonaisuutena kappaleen tiivistää ehkä parhaiten sillä fiittaava artisti.

– Olli sano jossain vaihees hyvin että ”tää biisi on se ku oot kotibileis ja yhtäkkii tuijotat seinää tyhjäl katseel ja kelaat näit asioit”, Musta Hanhi lisää.

Katse on viides singlelohkaisu Mustan Hanhen uudelta projektilta, joka tulee ulos Överdogin kautta myöhemmin tänä vuonna. Kuuntele kappale alta.