Jyväskyläläisryhmän uutuusraidalla tullaan peace-merkillä sisään

Matti Partanen / Beer’d Films

Toistuvat Yllätykset sai toiselle albumilleen mukaan Elastisen.

Jyväskyläläinen Toistuvat Yllätykset -kokoonpano pohjustaa vielä yhdellä singlelohkaisulla kakkosalbumiaan Huumori & vapaa-aika, joka julkaistaan perjantaina 12. huhtikuuta. Krison ja Joniveljen tuottama single on jatko-osa ryhmän kolmen vuoden takaiselle Pane älä tappele -kappaleelle, jossa oli mukana Larren G.

Tulevan levyn viimeinen sinkku on luonnollisesti nimeltään Pane älä tappele II, mutta tällä kertaa fiittaajaksi on saatu Elastinen. Kappaleen aihepiiri saa selkeästi helposti innostumaan, sillä Ela lähetti ensimmäisen version säkeistöstään ainoastaan kolme tuntia sen jälkeen kun vierailua hänelle ehdotettiin.

Vaikka vierailijavalinta tuleekin useimmille yllätyksenä, niin kannattaa muistaa että Elastinen on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Jyväskylän monnien kanssa. Esimerkiksi kappaleen osatuottanut Joniveli teki ensimmäisen biittinsä Fintelligensille jo vuosituhannen alussa, ja myöhemmin artisti sainattiin Rähinä Recordsin alla toimineelle Alarm Entertainmentille.

Lisäksi Urbaanilegendan vuoden 2003 mixtapella oli träkki nimeltä Käki sun pesään (aivojumppaa), jolla kuultiin Elastista sekä EMP-kaksikon Vokaalia. Elastinen jopa viittaa kappaleeseen uutuusraidan sanoituksissa: ”Käki sun pesään, nyt vaan kokeneempi versio”.

Tuostakin yhteistyöstä on kulunut jo 16 vuotta, mutta ainakin koipihommat ovat edelleen tapetilla. Ehkä jotain muutakin, ei niitä Rähinän jatkoja turhaan tunneta legendaarisina.

Tsekkaa tuore video alta. Visuaaleista vastaa Beer’d Filmsin Matti Partanen.