JKL takeover – Lauri Haav sainattiin PME Recordsille

Max Steffansson

PME otti talliinsa lisää Jyväskylän edustusta.

PME Recordsin artistirosteri kasvaa jälleen yhdellä Suomen rap-pääkaupungiksikin luonnehditun J-townin osaajalla. Kotimaisen urbaanin musiikin hittitehtaan uusin sainaus on 21-vuotias jyväskyläläinen rap-artisti Lauri Haav.

Samasta kaupungista PME:n artisteja ovat jo entuudestaan Gettomasa ja Lyttä, joista molemmat ovat Haavin yhteistyökumppaneita. Tulokkaalla on kokemusta myös monien paikallisten artistien luottotuottajan Ruubenin kanssa työskentelystä.

Klangille Haav kommentoi tuoretta diiliään innostuneena.

– Hyvä fiilis diilistä, nyt vaan entistä enemmän studio time ja lisää hommii!

Kuokkalassa kasvanut Lauri Haav on tuottanut biittejä yläasteikäisestä lähtien, mutta omia kokonaisia kappaleita on alkanut kasaantua kunnolla vasta viime vuosina. Debyytti-EP:nsä Kilipään PME:n tallin uusin nimi julkaisi omakustanteena viime vuonna.

Eniten huomiota artisti on saanut tuoreimmalla julkaisullaan Onksul todisteit, jossa fiittaa Gettomasan lisäksi aikoinaan Korstoraatiossa vaikuttanut Tohtori Getto. Kappaleen marraskuussa julkaistu video on saanut yli 200 000 katsomiskertaa YouTubessa, ja Spotifynkin puolella raitaa on striimattu reilut 150 000 kertaa.

Uutta materiaalia hip hopin ja r’n’b:n välimaastossa sulavasti liikkuvalta artistilta on tiedossa kevään mittaan. Ensimmäinen PME:n alla julkaistava single Nyt ja heti tippuu suoratoistopalveluihin perjantaina 5. huhtikuuta.