Iso takaisku Gods of Rap -tapahtumalle – Method Mania ei nähdä Nordiksella

Method Man tekee jälleen oharit suomalaisille Wu-diggareille.

Mefin lisäksi Flavor Flav loistaa poissaolollaan rap-jumalien kiertueella.

Kaikkien aikojen rap-kiertueena markkinoidun Gods of Rapin saapumiseen Helsingin Jäähallille on enää kaksi viikkoa. Hiphopin ikonisimpiin nimiin lukeutuvat De La Soul, Public Enemy, Wu-Tang Clan ja DJ Premier ottavat Nordiksen haltuunsa maanantaina 27. toukokuuta.

Kiertueen ensimmäiset keikat järjestettiin viime viikolla Iso-Britanniassa, ja nyt tiedossa on harmillisia uutisia keikkalipun ostaneille. Gods of Rapin Euroopan-keikoilla ei nimittäin tulla näkemään Wu-Tang Clanin energisintä jäsentä Method Mania.

Method Man ilmoitti asiasta Twitter-postauksessaan, joka on sittemmin poistettu. Toki on mahdollista että tilanteeseen on tullut muutos, mutta toistaiseksi Mef ei ole vahvistanut osallistumistaan Euroopan-keikoille. Kuvakaappauksen artistin poistamasta twiitistä näet alta.

Tilanne ei ole uusi suomalaisille, sillä Mefin panos on jäänyt uupumaan muutamalta aiemmaltakin Wu-Tang Clanin keikalta. Soolonakin maassamme keikkaillutta Method Mania ei nähty ryhmän ensimmäisellä Suomen-keikalla The Circuksessa kesällä 2010 eikä vuoden 2013 Blockfesteillä. Kesäkuussa 2011 Method Man oli kuitenkin kollektiivin mukana Nosturissa.

Lisäksi saarivaltiosta kantautuu tieto, ettei alkuperäisestä Public Enemystä ole liikkeellä muita kuin ryhmän keulahahmo. The Guardianin mukaan alkuperäisistä jäsenistä paikalla nähdään siis ainoastaan Chuck D, mikä selittää myös tapahtuman markkinoinnissa käytetyn Public Enemy Radio -nimen. Toisin sanoen esimerkiksi Flavor Flavia ei kannata odottaa näkevänsä lavalla.

Vaikka Nordiksella ei tullakaan näkemään Wu-Tang Clania tai Public Enemyä kokonaisuudessaan, niin illassa pitäisi olla ainekset räppipäille ainutlaatuiseen kokemukseen. Millaisessa iskussa rap-jumalat ovat vuonna 2019? Se nähdään kahden viikon kuluttua.