Hyviä viboja ja rakastumisen tunteita – tältä kuulostavat Tuomas Kauhasen vuoden ensimmäiset biisit

Viime vuonna neljännen isomman kokonaisuutensa julkaissut artisti palaa musiikkikentälle kahden uuden kappaleen kera.

Porvoosta kotoisin oleva Tuomas Kauhanen julkaisi viime vuonna neljännen albuminsa Kun tulee pimeää. Kauhanen avasi henkilökohtaisella levyllään fiiliksiään masennuksesta sekä muista tunteistaan, näyttäen kuulijoille itsestään uudenlaisia värejä.

Nyt artisti julkaisi vuoden ensimmäisen julkaisunsa joka on  tuplasingle. Mukana  on kappaleet nimeltään Boo ja Ei kukaan. Kauhasen inspiraationa kappaleissa toimi vahvasti oman elämän iloiset hetket sekä pohdinnat menestyksen tuomasta käytöksestä ympärillä.

– Mun viime levyt on ollu hyvinkin henkilökohtasia ja suhteellisen rankkoja teemoja käsitteleviä. Nyt halusin tehdä jotain, joka ei vastaa tavallaan terapiaa. Koen, et tällä hetkellä mun ne tarinat on kerrottu ja haluun jakaa hyvää fiilistä, hän kertoo naurahtaen.

Boo on rakkausbiisi, jonka tyylistä Kauhanen ei ole tehnyt suunnilleen kahdeksaan vuoteen.

– Boo oli tämmönen ilonen rakkausbiisi, ja se sai alkunsa ihan siitä että mä menin ja rakastuin! Ammennan paljon mun musassa aina omasta elämästäni, vaikka ei kaikki ookkaan siitä tietenkään suoraan. Nyt on ollu tollasia kivoja fiiliksiä elämässä ja kirjotin niistä tän kappaleen, räppäri sanoo lämpimästi.

Ei kukaan -biisi sai alkunsa myös Porvoossa varttuneen nyrkkeilijän Robert Heleniuksen urasta.

– Biisi sai inspiraationsa Robert Heleniuksesta. Ollaan tuttuja lapsuudesta, koska ollaan samaa ikäluokkaa ja kasvettu samassa kaupungissa. Oon seurannu hänen uraa ja muistan kun oli hetki, ettei sillä mennyt ihan niin hyvin ja jengi naureskeli. Sit kun alko taas menee paremmin, nii kaikki oli takas haippaamassa ja uskomassa häneen ja hänen ekemisiin. Näist pohdinnoista, sekä siitä kun halutaan olla aina voittajien puolella kirjotin tän kertsin. Stoori on siit millasii me ihmiset ollaan. Maailma on aika raadollinen paikka ja sillon ku sulla menee hyvin ni kaikki haluu kakusta palasen ja muissa tilanteissa jengi katoo.

Keskenään hyvin erilaisilla kappaleilla Kauhanen haluaa välittää hyvää energiaa ja positiivista fiilistä. Vuoden julkaisutauon jälkeen artisti koki, että biisit toimisivat hyvin tuplasinglenä.

– Oon tehny tosi paljon musaa ja tälläkin hetkellä mul on yli kakskyt demoo valmiina. En tiiä julkasenko niitä projektina vai sinkkuina, mut nää kaks oli musta hyvä pari laittaa nyt ensimmäisenä ulos. Lähestyn kirjoittamista aina sen kautta, että minkä fiiliksen haluun välittää muille ja halusin nyt tehdä biisejä joita voi soittaa terassilla tai illanistujaisissa saaden positiivista energiaa ja ilosta oloa, se ajatus  on ollut nyt keskiössä, hän kertoo.

Molemmat kappaleet artisti on tehnyt tuottaja Jesse Keihäsvuoren eli J.Keezy:n kanssa.

– Nää biisit on tehty Jessen kanssa. Hän oli meillä alunperin Taakka-podcastin äänimies. Joskus kuvauksissa hän sano mulle tekevänsä biittejä ja otettiin sit mun viime levylle yks sessio yhessä ja siit muodostu biisi Superrap. Tykkään leikkii tyylien, soundien ja aiheiden kanssa tosi paljon ja oon aika sellanen parityöskentelijä. Musta on kivointa tehdä projektit muutenkin niin että yksi ihminen on tuotantovastuussa, koska muuten kokonaisuus vois kuulostaa sellaselta sillisalaatilta jos myös se soundi vaihtuisi vahvasti muun rinnalla, hän kuvailee.

Seuraavaksi artisti ja juontaja odottaa pääsevänsä keikkailemaan ja julkaisemaan lisää uutta musiikkia. Kuuntele Kauhasen tämän vuoden julkaisuputken avaus kappaleet alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.